hoe kan ik mijn hond stoppen met plassen in de tuin? zie verdere uitleg.

Onze hond, wordt 4 x per dag uitgelaten, zeker 15 min. per x. maar zelfs een uurtje na d'r uitlaat, plast ze in de tuin ! Waarom? en wat kunnen we eraan doen om het tegen te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat kan meerdere oorzaken hebben: de hond kan last hebben van zijn blaas. (laat checken door de DA om lichamelijke oorzaken uit te sluiten) het is van het begin af aan al toegestaan en er is sprake van geconditioneerd gedrag de hond vertoont over het algemeen dominant gedrag zonder jullie die doorhebben. (wil dus niet zeggen dat de hond dominant IS, iets wat veel mensen verwarren) 15 minuten wandelen voor een hond is bijzonder kort, dus maak 1 keer dag een lange wandeling zodat het dier tijd en de mogelijkheid krijgt om zijn energie kwijt te raken, zijn natuurlijke driften kan gebruiken (speuren, achter iets aan'jagen' etc) laat haar? spelen en donderjagen met andere honden (contact met anderen honden houdt een hond gezond en fris in zijn hoofd) kijk naar het gedrag van je hond over het algemeen. in hoeverre zijn hier dingen te zien die alles bij elkaar wijzen op een bepaalde dominante/plek in het gezin. (gaat ze zomaar op de bank liggen, begint ze zelf met spelen, gaat ze als eerste door de deur, wacht ze netjes tot ze eten krijgt of eigent ze dit zich toe, etc.) eigenlijk kan men pas echt een oplossing geven als men de hond ziet, en de interactie met de baas/gezin kan zien. plassen in de tuin kan meerdere oorzaken hebben, en al zou het 1 oorzaak hebben dan is het nog per hond verschillend hoe deze (op maat naar de hond als het ware) aangepakt kan worden. in ieder geval een lichamelijk oorzaak uitsluiten, de hond meer beweging en vrijheid geven d.m.v. lange uitjes, en de hond corrigeren als je haar op heterdaad betrapt. (zie je haar plassen roep je HEY, of NEE, en loop je kalm maar zeker op haar af. (verder niet straffen of wat zeggen, als ze voor je aan de kant gaat is het prima) een emmertje water over de plek voorkomt gele plekken of verbranding aan wortels, gewassen. ligt het op de tegels, dan een emmertje met biotex oplossing (handwarm) als je niet met bleek wil werken.

Uw hond bakend haar terrein af, dit zijn merktekens die ze aanbrengt om anderen te verwittigen dat dit haar zone is door middel van geurspots. Afleren zal u moeilijk kunnen want dit is hun instinct.

Omdat dit blijkbaar een gewoonte is geworden voor haar, kan je het beste een hondentoilet maken. Graaf 1m bij 1m uit, vul het met een laag van zo'n 20 cm kiezelstenen, en breng haar daar naar toe vóór je met haar gaat wandelen. Als ze daar plast, enorm prijzen - totdat ook dit een gewoonte geworden is. De regen wast het toilet schoon, alleen als ze er ook poept zal je af en toe moeten poepscheppen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100