Ik heb een hamstertje van 8 maanden. In het begin beet mijn hamstertje nooit maar toen hij 6 weken oud was begon hij met hard bijten. Hoe kan dit?

Hoe kan ik dit oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

hamsters houden 9 van de 10 keer niet van knuffelen, en weten heel goed hun tanden in te zetten om dit duidelijk te maken. als de hamster weet dat dit effect heeft zal het helemaal minder aarzelen om te happen. let op het volgende: pak je hamster pas op als ie wakker is. benader hem niet van boven, want het hamster instinct zegt dat het gevaar van boven komt (het zijn prooidieren) geef hem wat lekkers zodat ie ff afgeleid is, en hierbij leert dat handen ook leuk kunnen zijn (het levert wat prettigs op) probeer hem op te pakken, maar als ie terugdeinst (of bv op zijn rug gaat leggen, voelt de hamster zich bedreigd: dan zullen de tanden eraan te pas komen als je niets aan deze boodschap hebt) bouw het dus rustig op, en doe dit een paar keer per dag. kort oefenen is beter dan 1 keer lang achtereen. begin met wat lekkers geven. als je hamster dit weet kan je hem bv een stukje naar je toe laten komen, en met de andere hand even aanraken terwijl het het eten uit je ene hand pakt. veel mensen weten niet dat hamsters hele felle dieren zijn, iets wat haaks staat op hun uiterlijk. hopelijk kan je met geduld je hamster weer wat handzamer maken, maar bij veel hamsters blijkt dit helaas niet mogelijk, en worden nooit een knuffeldier en hanteerbaar.

een hamster is geen knuffel. een hamster is een beestje dat ´s nachts leeft en overdag slaapt. als jij hem uit het kooitje haalt, zit hij daar niet op te wachten... stel je voor dat jij ´s nachts in je bed ligt en er komt een enorm beest op je af van 10 meter lang en heel breed ook en die tilt je uit je bed en met een poot krijg je een harde aai over je rug en hoofd en als je geluk hebt mag je weer terug naar bed na een kwartiertje... een hamster is geen speelgoed, vanaf 6 weken is hij zich gaan verdedigen tegen die grote enge reus die hem elke keer oppakt en wil knuffelen... dood eng!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100