Hoe (vaak) moet je de Vitamine-C bij het drinken van cavia's doen?

''Gebruiksaanwijzing

Voor het onderhoud van een optimale conditie:
eenmaal per week 10 druppels in 100 ml zuiver drinkwater. ''

Moet ik dan dus gewoon bijv. Dinsdag geef ik de druppels ze drinken al het water in de fles in 2 dagen op en dan gewoon weer water toevoegen ZONDER de vitamine C... en dan weer de volgende Dinsdag het water vervangen/bij doen + de vitamine C en zo elke Dinsdag doen?

http://www.oropharma.com/NUTRI/Nutrition/Pages/Products/index.jsp?lng=1&mkt=15660&fam=15671&ani=-1&ran=16133&pro=16134

Toegevoegd na 1 uur:
http://www.flickr.com/photos/locman/7602750694/lightbox/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een cavia heeft 20 mg vitamine c nodig per dag. 1x per week die druppels geven lijkt mij niet genoeg. En de vitamine c blijft niet lang goed in drinkwater. Je kan beter speciaal caviavoer geven waar vitmine c in verwerkt zit, en deze blijft wel goed. Op de site staat aangegeven dat vitmine c in voer vaak niet goed blijft. Wij hebben hier al eens navraag over gedaan, en de vitmine c is tegenwoordig goed 'ingekapseld' zodat het niet vergaat en goed blijft. Wij hebben hier al jaren cavia's, en hebben nooit extra vitamine c druppels gehad en ze zijn gezond. En groenvoer is uiteraard ook onmisbaar. Mij lijken die druppels prima, maar als je de gebruiksaanwijzing volgt, kan het te weinig zijn voor je cavia. De onderstaande site kan je wellicht verder helpen.

Bronnen:
http://www.bunnybunch.nl/knaagdieren/vitam...

Precies, één keer per week voeg je 10 druppels water toe. Dus bijv elke dinsdag. Kijk nog even of je dat per cavia moet doen of per mere cavia's want ik begrijp uit je vraag dat je er meer hebt en als er twee uit 1 waterfles drinken moet je misschien 20 druppels toevoegen?

De vitamine druppels werken niet goed. Je kan hem beter gewoon fruit geven met vitamine C erin. Want de vitamine druppels zijn heel snel over datum en minder goed.

Waarom geef je niet gewoon cavia brokken daar vit al extra vitamine c in das een stuk makkelijker en je drinkgeld word niet zo vies

Ik geef onze cavia,op aanraden van mijn dierenarts,elke dag 1 vitamine c tabletje(de tabletten zonder suiker!)die mensen ook nemen.Daar doet ze het heel goed op en het is nog goedkoper dan al die dure druppeltjes die je kunt kopen (: Ze krijgt evengoed nog bladgroenten die ze altijd eet,dus krijgt ze voldoende vitamines binnen.

Vitamine C opgelost in water vervliegt heel snel. Vitamine C in voer blijft goed tot de zak open is, dan reageert het met zuurstof en werkt het ook niet meer. Om zeker te weten dat je cavia voldoende vitamine C binnenkrijgt kan je hem inderdaad het beste 1x daags een tabletje van 50 mg geven. Gewoon verkrijgbaar bij de drogist en ze vinden het meestal heel lekker, dus makkelijk te geven als snoepje. Bij vitamine C uit fruit of groenten weet je nooit of je cavia voldoende binnen heeft gekregen, meestal is dit niet het geval.

Bronnen:
Eigen ervaring
www.dierenkliniek Wilhelminapark.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100