Kunnen katten een olifantenpaadje maken ?

Er lopen de hele tijd katten over mijn nieuwe grasveldje.
En ze lopen steeds dezelfde route.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan zeker, als dat paadje maar vaak genoeg gebruikt wordt. Bij mij in de tuin lopen de katten steeds dezelfde route over het gras, om een hortensia heen, en dat spoor zie je wel degelijk. (Het gaat trouwens om 4 katten, die er niet de hele dag lopen.)

dat zal wel meevallen denk ik... Katten zijn niet zo zwaar, dus het gras zal er niet veel onder leiden...

jazeker, katten hebben vaste routes, soms veranderen de routes maar dat is omdat er dan iets veranderd is. Toegevoegd na 1 minuut: het ligt er ook aan hoeveel katten er lopen natuurlijk, bij een kat zie je het niet zo snel als met meerdere.

dat zou heel goed kunnen. katten die buiten hun territorium komen, delen hun leefgebied, wat een stuk groter is dan het territorium. dat delen doen ze door time-sharing; simpel gezegd; jij in de middag, ik in de ochtend. deze bewegingen worden door geurmarkeringen bevestigd, en moeten steeds weer gecontroleerd en vernieuwd worden. vandaar dat katten vaste routes lopen; hun manier om de wijkkrant te lezen.

Ja hoor dat kunnen ze maar doen het ook (bij ons heet het een geitenpad). Mijn onderburen zijn een jaar geleden verhuist dus is de tuin een bijna jungle geworden! maar je kan écht de 'vaste' paadjes zien die de hele buurt loopt om de tuin in te gaan om te buurten of om de buurtkrant te lezen (deze heb ik natuurlijk gejat) LOL Toegevoegd na 2 minuten: Ik denk ook dat er niet alleen katten gebruik van maken maar ook ; egels , muizen , enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100