Er lag deze morgen een muizenhoofd voor de deur. Doen katten dit uit liefde? Of interpreteert de mens dat aLleen maar zo?

Toegevoegd na 6 minuten:
Nu heb ik snel ff nog een bijvraagje. Ik heb gelezen dat als je kat aan je neus likt dat dat ook een teken van vriendschap en liefde is. Is dit waar of isdit een verzonsel?

Weet jij het antwoord?

/2500

jazeker kan je dit als cadeautje aanmerken. waarschijnlijk zien onze katten ons als grote onnozelaars, want zoals ze prooi naar hun jongen brengen doen ze dat soms ook bij ons. Toegevoegd na 11 minuten: ja, een likje is een teken van vriendschap; bevriende katten likken elkaar ook.

het thuisbrengen van prooi is het zorgen voor het thuisfront. de kat zorgt voor het vrouwtje/baasje door voedsel mee te brengen. Toegevoegd na 1 uur: een likje is liefde, meer likjes is meer liefde = verzorging. ik had een kater, die voor me kwam liggen (soms in mijn armen) en dan een lok van mijn haar uitgebreid ging wassen! na een bepaalde tijd vond hij het welletjes en met een goed hoorbare zucht rolde hij zich op en ging verzaligd slapen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100