Hoe kan je je eigen honde leren om om te rollen? ;)

Vanmiddag wou ik echt een keer mijn eigen hond leren om om te rollen haha, alleen eigenlijk geen idee hoe dat werkt.
Ik heb natuurlijk wel verstand van honden, alleen nog nooit een hond geleerd om om te rollen.

Weet iemand dat misschien? Alvast bedankt! ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan hem met een snoepje sturen... De ho d in diepositie krijgen dat hij om moet kijken door het snoepje langs zn lichaam te houden en pas wanneer hij rolt. Het snoepje te geven. Dit herhalen en herhalen... Dan leer je een hond alle trucjes... De hond weet pas wanneer hij rolt dat hij een koekje of brokje krijgt. Dus later kan je dat dan met je hand doen en evt nog daarna belonen. Wacht er niet te snel mee want een hond is niet al te slim en als jij hem wilt belonen naat hij iets heeft gedaan en je Egt kom mee naar de keuken. Dan denkt hij dat de beloning is voor het naar de keuken lopen. Ipv dat hij gerold heeft. En dat geldt voor alle trucjes en straf. Als een hond geplast heeft waar dat niet mocht en je ziet dat, straf he, dan niet zomaar. De hond snapt niet dat het daarom gaat. Er zijn veel tips over trainen met honden maar ik denk dat het belangrijkste is dat je volhoudt en op de juiste manier beloont. Of niet.. Ook al rolt hij niet na een uur lang. Nooit dat brokje geven, want dan associeert hij dat met: ik krijg iets omdat ik niet luister! Yessss:)

ga, als de mogelijkheid er is op cursus. daar leren ze je hoe je de hond moet "sturen"voor jou en de hond leuk en leerzaam. Misschien leert hij daar niet omrollen, maar als je de techniek kent hoe hem naast je te laten lopen, dan kun je diezelfde techniek gebruiken om te rollen. En lees er eens n boek of tijdschrift over

Ik heb het zo gedaan: Laat je hond eerst af gaan, of lig, net welk commando je gebruikt (dit moet hij natuurlijk wel al kennen, anders moet je hem dat eerst leren). Vervolgens neem je een lekker beloningsbrokje (geen eigen voer, maar iets wat hij alleen bij trainen krijgt) en dit hou je een beetje voor zijn neus. Dan ga je met je hand opzij, langs de schouder omhoog, zorg dat je hond jou hand volgt met zijn neus. Op een gegeven moment rolt hij op zijn zij (als hij je hand blijft volgen). In het begin geef je daar al het brokje, zodat hij snapt dat dit de juiste beweging is. Daarna probeer je de beweging af te maken door het brokje later pas te geven, als hij iets verder rolt. Niet te snel resultaat willen, heb geduld. Wat voor een hond heb je? Een hele grote hond zou ik dit trucje niet leren ivm gevaar voor maag kanteling. Ook niet gaan doen na de maaltijd. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100