Moet een paard persé met soortgenoten?

Recreatief paard, veel menselijke aandacht. Stalling aan huis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moet een paard perse een soortgenoot? In de wet staat nergens dat dit verplicht is. Voor het welzijn van het diertje is het wel beter! Het dier zal zich veel gelukkiger voelen met een soortgenoot in zijn nabijheid. Dit hoeft geen paard te zijn maar mag ook een (shetland)pony zijn. Ze kunnen samen "praten" en hebben wat aan elkaar als ze bang zijn of juist opgetogen. Je hoort ook vaak dat er schapen of geiten bij gezet worden, maar deze kunnen samen niet communiceren en hebben dus weinig aan elkaar. Je noemt veel menselijke aandacht, dat is goed maar eigenlijk niet voldoende. Het paard zal ongelukkig worden. Concreet: Nee, een paard moet niet perse een soortgenoot maar voor een veel betere kwaliteit van leven is het wel een grote aanrader. Je paard zal veel gelukkiger zijn en gelukkige dieren zijn veel vriendelijker en kunnen langer leven. Toegevoegd na 51 seconden: Zelfs als je elk uur van de dag even naar het paard toe gaat kan hij toch vereenzamen zonder soortgenoot.

Liever wel. Je zou er een shetlandpony bij kunnen zetten, maar een paar schapen kan ook.

Hoeft niet persé met soortgenoten, maar is wel beter. Mijn mini-shetlander staat NIET met soortgenoten en kan dus niet goed omgaan met andere paarden. het is beter om een soortgenoot erbij te hebben, maar schapen/geiten kan ook. Dan hebben ze in ieder geval wat gezelschap anders wordt hij eenzaam

een paard is een kuddedier, dus wil je het paard paard laten zijn, fris houden in het hoofd, sociaal ook paard laten zijn hou je idd een paard niet alleen. het paard zelf zou het een zorg zijn of je stalling hebt aan huis. mensen kunnen nog steeds geen paard vervangen dus deze factor telt niet mee wat dit aangaat. als je ee stal bij huis hebt is het misschien een optie om er bv een shetlandertje bij te zetten. (prima periode hiervoor, veel shetjes belanden in het slachthuis en kan je kopen voor het 'vleesgewicht') als je in het paardenwereldje zit is het echt niet makkelijk om een shet voor de dood (slachthuis) weg te halen, en in onderhoud zijn het ook geen dure kostgangers. dus ben je met het paard begaan: JA, zeker met een soortgenoot houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100