Hoe oud kan een kip gemiddeld worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

zo rond de 7 a 8 jaar

Bronnen:
http://www.schutters.net/kippen/faq.html#H...

De maximale leeftijd van een kip is afhankelijk van het ras. De 'gewone' bruine industriekippen, de hybriden, worden vaak niet ouder dan een jaar of 3. Maar sommige rassen kunnen wel 20 jaar oud worden. Verder spelen ook de levensomstandigheden van de kip een belangrijke rol. Gemiddeld worden de meeste rassen niet ouder dan 10 jaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kip_(vogel)#Leeftijd

Het gemiddelde zal toch wel iets meer dan 3 jaar zijn, omdat ze verdwijnen door het mes van de mens. Na een aantal jaren geven ze namelijk geen eieren meer en dan kunnen ze bijvoorbeeld geen jaar of 12 worden......

Tien á twaalf jaar onder normale omstandigheden...

Gemiddeld acht jaar.In zeer goede omstandigheden tussen de tien en de vijftien jaar.

Ongeveer 6 weken, daarna worden ze geslacht. Niet denken dat dit zielig is want na ongeveer 8 weken groeit hun nek dicht.

Dit hangt erg van het ras af. De bio-industrie eventjes buiten beschouwing latend wordt de hobby kip gemiddeld 6-9 jaar. Een legbatterij kip (Barnevelder meestal) wordt gemiddeld 160 dagen oud. Zijn eerste leg zit er dan op. Het duurt dan iets van 7 maanden voordat de kip aan de tweede leg begint (de meest productieve overigens bij een Barnevelder). De legbatterij kip krijgt die kans niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100