Wat kan je ondernemen om een nagedachtenis aan je overleden dier te hebben?

overmorgen gaat mijn nelis naar de regenboogbrug.
ik knip altijd wat haar af, een nageltje en snorhaar, en bewaar dat in een mooi doosje.
wat zijn nog andere mogelijkheden?

Toegevoegd na 1 dag:
ik wil iedereen bedanken voor de tips en steun, ik heb er veel aan gehad.
het is me niet mogelijk een beste antwoord uit te kiezen; ze zijn stuk voor stuk waardevol.
nogmaals hartelijk dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een foto van hem in een mooi lijstje.

Ik ken nelis niet, maar honden en katten kun je laten cremeren, en dan de as in een mooie urn bewaren. Als je extreem wilt doen kun je veel dieren laten opzetten, dan heb je een wel erg realistische herinnering. Een mooie foto in een lijst aan de muur. Maar de mooiste nagedachtenis zit in je hoofd. Dat zijn je herinneringen. Die heb je altijd bij je en die kan niemand je meer afnemen.

Ik draag een gouden kettinkje met daaraan 3 bedeltjes. 2 kattenkopjes en 1 hondenkopje. Op de achterkant staan hun namen gegraveerd. Dat is mijn manier om te altijd te herinneren. Sterkte met Nelis :(

Ten eerste: sterkte Rieneke! Je zegt ''altijd''... Merkte je dan vorige keer/keren dat je dat niet genoeg vond? Dat je toch iets anders had willen doen? Volgens mij is dit namelijk een heel mooi gebaar. En wat Amadea al zegt, een mooie foto. WIL je wel nog meer doen? Voor mij zou dit wel genoeg zijn, een snorhaar, een foto, en natuurlijk veel aan hem denken.

Pootafdruk in gips of op papier... Sterkte alvast, moeilijk hoor!

Foto's en evt verhaaltjes/anekdotes opschrijven om de kleine dingetjes te helpen herinneren.

Als je je overleden dier laar laat cremeren kan je bij de meeste crematoriums een juweeltje laten opvullen met een beetje as van je overleden dier.Dit vind ik heel speciaal en zo draag je je dier toch altijd bij je.Alvast veel sterkte gewenst

een pootafdruk en daar een ketting van laten maken?

Er bestaat een bedrijfje wat de as van overledene op een bijzondere wijze verwerkt door (ik weet niet precies wat) de as te mengen met grond en hiermee een boom te planten/kweken. Dit zou misschien ook mooi zijn met jouw overleden huisdier door bijvoorbeeld misschien een kleinere plant/boompje op te laten groeien op dezelfde manier. Ik weet niet of dit echt werkelijk kan/werkt, maar ik zou het een mooie herinnering vinden als de plant dan elke dag nog een beetje voortleeft, met de symbolische gedachte van je huisdier er bij.

Bronnen:
http://www.yarden.nl/Ideeen-overzicht/Them...

Laat een mooie pentekening maken van nelis . En zet die pentekening op de plaats waar nelis altijd graag zat . En nog sterkte ermee .

Wij hebben hier van de overlede dieren (2) een grote fotocollage gemaakt. Heel veel foto's met leuke en minder leuke momenten. Telkens als ik het zie krijg ik een grote glimlach op mn gezicht! En krijg ook vaak vragen van mensen die het zien, van wie deze dieren zijn. En dan kan ik er weer over praten en dat vind ik erg fijn! Heel veel sterkte en geniet nog even van nelis

Was Nelis niet de oudste van de vijf,Rieneke? Behalve datgene wat je al doet,kun je (en ik denk, dat je dat ook al doet) een standbeeldje van hem in je herinnering oprichten. Dat is dan wel niet tastbaar maar wel dierbaar en blijft levenslang bij je!

Allereerst veel sterkte gewenst Rieneke! Misschien voel jij ook dat de energie van een overledene altijd bij je blijft, maar het fysieke verlies blijft moeilijk en het duurt even om over het gemis heen te komen. Ik zal je vertellen wat wij ter nagedachtenis aan onze dieren doen. Misschien is het ook iets voor jou? We hebben een dierenbegraafplaatsje gemaakt op een heel mooi plekje in de tuin onder de eikenboom. Ik heb een houten kruis gemaakt waar we plaatjes met de naam + geboorte- en sterftejaar van de dieren op schroeven als er weer iemand is overgegaan. (Met plaatje bedoel ik gewoon zo'n adresplaatje dat je kunt laten maken voor bij de voordeur.) Voor het kruis hebben we een oude koelbox ingegraven en daar bovenop ligt een grote platte tegel. De busjes met as van de dieren die we laten cremeren zetten we bij in de koelbox. Zo kunnen we ze ook nog meenemen als we zouden verhuizen. Er omheen ligt inmiddels ook al wel het een en ander begraven want ik kan niet iedere kip die doodgaat laten cremeren of bv het mereltje dat mijn zoontje dood in de tuin vindt en dat ook op de begraafplaats 'moet'. Overal waar iemand ligt, ligt erbovenop een stoeptegel zodat we nog weten waar iets ligt. Daarnaast hebben we voor veel van de dieren beeldjes gekocht bij het tuincentrum. Beeldjes die zoveel mogelijk op het overleden dier lijken. Zo zijn er bv mooie slapende poezen beeldjes. Zoiets zou je voor jouw Nelis neer kunnen zetten. We zetten de beeldjes zoveel mogelijk op de steen waar ze onder liggen. Tussen de tegels door hebben de kinderen het mooi gemaakt met keien en schelpen e.d. Van de dieren die vroeger al zijn gegaan en waar we niets meer van hebben, hebben we alleen een plaatje op het kruis geschroeft en soms een beeldje neergezet om hen te herdenken. Als een dier net is overleden houden we een ware begravenis in onze tuin. Er gaan tekeningen in plastic hoesjes mee het graf in, er worden toespraken gehouden en kaarsjes gebrand in het lantaarntje dat op de grote tegel staat. Bij het begraafplaatsje staat een bankje waar je even kunt gaan zitten om aan al onze vrienden te denken die eerder moesten gaan. Het is jammer dat dieren maar zo kort bij ons kunnen zijn, maar ze blijven voor altijd in ons hart. Mijn moeder heeft al aangegeven dat haar asbus straks ook in de koelbox moet, maar of dat echt gaat gebeuren zien we dan wel ;)

Een urn als je cremeert. Een mooie steen als je begraaft. Je kunt een website maken met foto's en mooie teksten met getikte herinneringen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100