mag je kangoeroes houden als huisdier?

Ik reed net met m'n brommer langs een tuin, en daarin zag ik 3 kleine kangoeroes. die hadden niet zo'n grote grond en een erg klein hokje voor met z'n 3e. ze zagen er niet mager uit ofzo, maar voor mijn gevoel klopte het gewoon niet... 3 kangoeroes als huisdier in nederland...

moet ik hiervoor 144 bellen, of weet iemand een email adres waar ik een melding hier over kan maken?
of moet ik het maar gewoon zo laten, zoals het nu is.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kangaroes en in dit geval walibis mogen in Nederland gewoon gehouden worden als huisdier. Moeilijk te beoordelen of het hier om diermishandeling gaat. In ieder geval moeten de dieren zoveel ruimte hebben dat ze vrij kunnen bewegen en een beschutting hebben waar ze kunnen schuilen tegen extreem weer. Ook dient er voldoende water aanwezig te zijn. Is dit alles van toepassing is er geen sprake van diermishandeling, bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met 144.

Ik weet niet of je kangoeroes mag houden, maar je moet ze in ieder geval goed verzorgen. Dit lijkt me niet in orde. Als dit gewoon bij een particulier was, zou ik zeker de politie of de dierenbescherming waarschuwen. 144 is meer een alarmnummer voor als de dierenpolitie acuut moet optreden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100