Mijn kat krabt en bijt haar haren weg, waarom doet ze dit en wat kan ik er tegen doen?

Ik heb mijn kat al vanaf dat ze een halve maand is, ze is nu 12. een half jaar geleden nu ben ik verhuist samen met mijn kat naar een hele andere omgeving en haar poezenmaatje is ook niet meegegaan. Voer is verandert toen, hier lijkt ze geen last van te hebben, ik heb haar gekamt met een luizenkam maar luizen lijkt ze ook niet te hebben. Eenzaamheid kan het dus eventueel wel zijn(ze heeft lang een maatje thuis gehad) maar wij (mijn vriend en ik) geven haar wel veel aandacht dus dat lijkt mij ook niet het geval, ze heeft haar plek naar mijn idee wel gevonden te hebben maar nu ze zichzelf gaat bijten weet ik het niet meer zo zeker. Helpt u mij alstublieft ik wil mijn beste poezenmaatje niet kwijt en ik wil niet dat ze pijn of jeuk heeft!

ze krabt tot nu toe alleen op haar onderrug rond het begin van haar staart.

Toegevoegd na 43 minuten:
Alleen rechts van haar staart heeft ze een kale plek dus dat vind ik al gek eigenlijk want met vlooien zou je denken dat het rond de staart zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn kat van 17 heeft dat ook en het is inmiddels duidelijk dat zij een dubbele allergie heeft, 1 voor vlooien (beet daarvan als een vlo bijt brengt hij een antistollingsmiddel in en daar kunnen katten allergisch voor zijn) 2 allergie voor een voedings ingredient ( kan plotseling opkomen) ik gaf haar altijd een variatie aan merken en heb in een keer een merk eruit gehaald (whiskas) daar knapte ze van op ( na ong. een maand volhouden) daarnaast geef ik om de 3 maanden een pipetje in haar nek van advantage ze heeft nu nergens meer last van. dus..... SUCCES !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100