Waarom piept de hond zodra mijn vader uit de voordeur loopt of uit de achterdeur? Zie verdere uitleg..

Mijn ouders hebben thuis een cavalier.
Echt een heel lief beestje, maar zodra ze door heeft dat mijn vader de deur uitgaat, begint ze ontzettend hard te piepen, als mijn moeder de deur uitgaat of andere visite doet ze dit niet.
De andere twee hondjes doen dit ook niet.
S'nachts slapen ze in de bench en overdag lopen ze gewoon de hele dag in huis rond.
Ze is verder kerngezond.
Heeft dit met verlatingsangst te maken?
En hoe kan dit opgelost worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak heeft een hond 1 baasje. 1 persoon waar die veel bij is, die die achterna loopt. meer dan bij de andere baasjes, in dit geval kan dat bij je vader zo zijn.

Ja dat hondje heeft verlatingsangst. Als je vader in huis is zit ze waarschijnlijk altijd bij hem, dit zorgt er voor dat ze éénkennig word. Dit kun je anders krijgen door een gehoorzaamheids-cursus te volgen met haar.

ook ik denk verlatingsangst je vader zou hier met de hond op moeten trainen zodat de hond weet dat als hij weg gaat altijd weer terug komt

Honden zijn roedeldieren. De roedel wordt geleid door de roedelleider. Deze hond ziet jouw vader, bij gebrek aan een andere hond die de leiding neemt, als dé roedelleider. Waar hij ook gaat of staat, daar gaat en staat de hond. Dat is nou eenmaal het instinct van een hond. Zulk gedrag is lastig te veranderen, daarvoor zou je met die hond op training of cursus moeten om hem ander gedrag aan te leren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100