welke fruit en groente moet mij konijn elke dag eten ?

mij konijn lust niet alle fruit ik geef het wel maar hij eet het niet
kan ik het via spuitje geven en dan in zijn bekje doen ?
welke fruit moet konijn elke dag eten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een konijn hoeft niet elke dag fruit, in fruit zit veel vocht, het arme beestje kan er een waterbuik van krijgen. 1 of 2 keer in de week een klein stukje fruit is voldoende, verder droogvoer bij de dierenzaak. En het in zijn bekje spuiten tegen zijn zin in is natuurlijk vreselijk voor je arme konijntje, misschien vind hij het wel smerig, jij wilt toch ook niet op die manier gedwongen worden om iets te eten waar je geen trek in hebt of doodleuk smerig vind?

vooral wortels en andere dingen die hard zijn waardoor de tanden kort blijven

Je konijn hoeft niet elke dag fruit te eten. Wel elke dag groenvoer. Dat kan groente zijn, maar ook gras, bramenblaadjes, wilgenblad of bepaalde wilde kruiden. En het liefst vooral veel afwisselen. Ons konijn is ook niet gek op fruit, de cavia weer wel.

Een konijn hoeft niet perse fruit te eten, het is zelfs beter van niet. Wat een konijn wel moet eten is: - onbeperkt hooi - 20 gram konijnenvoer (biks) per kilogram lichaamsgewicht - onbeperkt hooi - groenvoer Welke soorten groenvoer geschikt kun je ook vinden op onderstaande link. Boven in het venster op de site klikken op "diereninfo" en dan links in het venster op "konijn". Dan kun je vinden wat een konijn moet en mag eten. Kijk vooral ook even naar het groenvoer dat ze niet mogen hebben.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/

Witlof, andijvie, appel, koolsoorten(met mate ivm gasvorming), sommige konijnen zijn gek op banaan en sinaasappel. Dit alles hoeft niet iedere dag, wel groenvoer en hooi.

sla of wortel

Bronnen:
mijn konijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100