Mijn kat heeft al 4 dagen diaree

Mijn kat heeft sinds vrijdag diaree en ik geef haar nu rijst gekookt in bouillon en daar doe ik een paar brokjes doorheen en dat eet ze goed. Ze is gewoon zoals normaal ze speelt en ze drinkt goed maar het gaat niet over. Wat kan ik nog meer doen voordat ik naar de dierenarts ga?

Weet jij het antwoord?

/2500

De dierenarts advies vragen Hij kent de geschiedenis misschien van de kat en hij kan je het beste vertellen wat te doen Niet te lang wachten anders droogt hij/zij uit Als je zelf 4 dagen diaree had ga je ook naar de dokter toch!

het hangt er vanaf hoe hevig de diarree is. bij waterige ontlasting zou ik zo langzamerhand toch een bezoekje aan de dierenarts overwegen. als het wel meevalt, zou ik de kat op de probiotica zetten, daar heb ik goede ervaringen mee. overigens zou ik de kat geen rijst geven, maar liever rijstewater. Toegevoegd na 28 minuten: oh ja, zelf getrokken bouillon zonder zout is prima, maar geef geen bouillon van een blokje.

Ik vind dat het vandaag de hoogste tijd wordt om naar de dierenarts te gaan. Je kunt dit niet gaan uitstellen! Als je verantwoordelijkheid neemt voor je kat kost dat soms geld. Het is niet anders. Desnoods overleg je eerst telefonisch met de dierenarts. Het beestje lijkt voor jou misschien normaal te functioneren, maar hij kan buikpijn hebben. Ik zou niet zelf gaan dokteren. Door de diaree verliest je kat veel voedingsstoffen en vocht. Dit is niet goed voor je kat. Bel zometeen even je dierenarts op en maak zo nodig voor vandaag een afspraak. Als jezelf diaree hebt en het houdt niet op, wil je toch ook dat er een dokter naar je kijkt??!

je kan niet meer doen dan je hebt gedaan. dus toch maar even met kat en wat ontlasting naar de dierenarts. het kan een parasiet zijn maar ook een virale of bacteriële ontsteking. katten staan er om bekend dat het geen 'natnekken' zijn en niet genoeg drinken (daarom kon je bij de kat vaak problemen tegen met de urinewegen) de kans dat de kat veel (ondanks dat het regelmatig drinkt)toch meer vocht verliest dat ze aanvult. beterschap met je pluizenbol

eens proberen een paar dagen met droogvoeding te geven of wij geven onze dieren imodum smelt tabletje dit helpt ook en kan geen kwaad normaal gezien maar als het blijft duren zou ik idd bij de dierenarts gaan of eens bellen voor advies want ze vragen er niet naast;) Toegevoegd na 3 dagen: ps dit werd mij ook aangeraden door mijn dierenarts en tot nu toe helpt het mijn dier en heeft er geen last van,integendeel ik spreek wel over maximum 4tabletjes per jaar ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100