hond piept en loopt wankel is dit ernstig?

onze hond is weggelopen en die zijn we een uurtje kwijt geweest,, daarna is hij ziek geworden,, hij piept en loopt wankel en valt soms om, daarbij drinkt ie opeens superveel!! wat kan er aan de hand zijn?

Toegevoegd na 10 minuten:
dit is gister gebeurd,, en ik heb de dierenarts toen gebeld en me man heeft toen iets moeten ophalen tegen de misselijkheid,, dat heeft geholpen hij braakt niet meer,, maar loopt nog wel wankel of meer dronken en hij piept en plast nog wel heel veel.. volgens de dierenarts was het gewoon iets verkeerds gegeten,, maar ik weet het niet daarom stel ik de vraag hier..

Toegevoegd na 1 dag:
hier weer naar de dierenarts geweest hij heeft weer 2 prikken gehad voor het spugen.. hij heeft vandaag 6x overgegeven… als het vanavond nog slechter met hem gaat wil die hem open maken,, om te kijken wat er aan de hand is,, want de da weet het ook niet.. of een zware vergiftiging of hij denk dat er iets van plastic vast zit in zijn lichaam.

maar hij weet niet wat..

ik hoop zo dat het beter gaat met onze woef..

Toegevoegd na 2 dagen:
Hond gaat steeds slechter,, hij heeft nu ook toevallen, dus het zit in zijn hersenen ook... De dierenarts denk niet dat hij het ga redden...

We zijn echt heel van slag, en hopen toch nog voor het beste maar de kans is bijna 0

Toegevoegd na 3 dagen:
Helaas is ons hondje vandaag overleden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit klinkt als acuut nierfalen. dit is een spoedgeval waar je NU mee naar de dierenarts moet!

Misschien licht aangereden ofzo? Ik zou zeggen ga naar de dierenarts zijn weten beter wat ze moeten doen als wij.

Of dit erg is? JA! Hij kan iets giftigs gegeten hebben en daar enorme kramp van hebben. Of hij heeft in glas gestaan dat nu in z'n pootje zit. Meest aannemelijke is het eerste en dan moet je als de sodemieter naar een dierenarts die m een middel geeft om de rommel uit te braken. Dat moet snel voordat het in z'n bloedbaan komt. Dus hup naar de dierenarts ermee.

Dit is niet normaal het kan zijn dat de hond door een fiets, brommer of misschien zelfs een auto een tikje heeft gehad. Maar het kan ook zijn dat hij is verkeerds heeft gegeten of misschien zelfs gif heeft gekregen door 1 van die gekke! HIER KAN JE ECHT NIER MEE WACHTEN TOT HET OVER GAAT!! DUS GA METEEN NAAR EEN DIERENARTS!!

Ik zou onmiddellijk naar de dierenarts gaan. Misschien heeft hij een tik van een passerend vervoermiddel auto/fiets/scooter gekregen. Dat wankele lopen kan duiden op pijn. Zo vlak voor oud/nieuw is het misschien handig als hij dan van de dierenarts een goede pijnstiller krijgt. GEEF NOOIT PARACETAMOL of andere mensen-middeltjes. Het is zwaar giftig voor huisdieren ! Wel de hele hond laten nakijken. Niet een nog oud middeltje uit de kast halen. Er is kennelijk iets gebeurd tijdens zijn afwezigheid. Alleen de dierenarts kan achterhalen wat dat is geweest ! Succes ! Toegevoegd na 1 dag: Eet het hondje wel, probeert hij het? Mijn kat wilde eten, deed dat ook, maar braakte het er weer uit, steeds opnieuw. De dierenarts gaf hem een antibraakmiddel (tabletten). Ik vertrouwde het niet en gaf die tabletten niet. Als je braakt, kan het zijn dat er iets UIT moet, nietwaar? Ik ging naar een andere dierenarts. Het katje bleek vol haarballen te zitten. Er moest dus inderdaad iets UIT. Toegevoegd na 2 dagen: Zit er een spoedkliniek bij je in de buurt? Die weten het meest van ACUTE aandoeningen, geven infusen als dat nodig is enzovoort. Denk ook aan chocola of paracetamol of drugs. Mijn hondje viel om, braakte, schuim op de bek, ogen draaiden weg, noem maar op. Spoedkliniek vermoedde drugs en heeft hem weten te redden. Dat soort dingen gaat niet vanzelf over. Toegevoegd na 2 dagen: Ik vind het VERSCHRIKKELIJK voor je. Ik heb meermalen in een moeilijke situatie gezeten met mijn hondjes. Eénmaal liep dat fout af. Heel veel sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100