Waarom miauwt mijn poes elke ochtend alsof hij in geen dagen eten heeft gehad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hehe.. Pavlov.. Ze mauwt; Jij geeft haar eten, pakts haar op etcetc. Dus ze krijgt een positieve feedback. Volgende eker als ze iets van je wil, gaat ze mauwen. Probeer maar eens een paar weken specifiek geen aandacht te geven bij het mauwen. Dan houdt het neel snel op. Wij hebben sinds 4 weken 2 katjes, en reageren heel bewust niet op het mauwen. En als ze ergens rustig gaan liggen voeren we pas, of aaien we ze / roepen ze op schoot. Dan leren ze dat rustig ergens liggen een beter resultaat geeft dan mauwen of tegen voeten opspringen.

Een kat heeft volgens mij een ingebouwde wekker. Op vaste tijden wil het beestje eten, en net zoals een kind huilt, miauwt een kat om aandacht, en krijgt daardoor zijn zo nodige eten.

de mijne heeft een voedselallergie, en miauwd veel omdat ze een veelvraat is geworden omdat ik haar maar zoveel gram voeding per dagdeel mag geven. zielig vind ik ook, maar anders gaat ze overgeven en dat is nog zieliger. maar om antwoord te geven op je vraag, let op dat toontje! mauwww = zielig doen / zeuren, me = geirriteerd en een spontane miauw is goededag zeggen. (ik heb echt een hele aparte kat, en begrijp altijd precies wat ze wil. als haar bak toe is aan een schoonmaakbeurt zeurt ze en kronkelt ze om de bak heen, als ze honger heeft is ze aanhankelijk en miauwt dus veel op de zeurtoon en bij me is ze bang dat je op haar staart gaat staan. tenminste zo begrijp ik mijn kat. miauwen kan trouwens nu ook met de paringstijd te maken hebben, de mijne is knettergek op het moment terwijl ze toch gesteriliseerd is met 2 jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100