Hoe houd ik mijn katten van het aanrecht?

Ik heb twee poezen (die over het algemeen heul lief zijn), maar die de vervelende gewoonte hebben om, wanneer ik niet kijk, op het aanrecht te gaan zitten en alles wat door op ligt op de grond te gooien dan wel op te eten. Aangezien ik ook wel eens kook op dat aanrecht, zijn daar ook zaken als messen in de buurt te vinden, en bovendien zou ik ook wel eens een par boterhammen te ontdooien willen leggen zonder er bij in de buurt te hoeven blijven.

Als ik het kan zien gaan ze er niet op, als ze er op zitten en ik kom er aan gaan ze er gauw af, dus ze weten dat het niet de bedoeling is. Maar hoe kan ik zorgen dat ze dat ook weten als ik niet in de buurt ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat die beestjes toch. Er is niks makkelijker schoon te maken dan een aanrecht. Dus voor de hygiëne hoef je het niet te verbieden. Ik heb heel mijn leven al katten en hou er dus gewoon rekening mee dat ik geen etenswaar laat liggen op het aanrecht. Of waar dan ook waar ik het niet zelf kan bewaken. Ik heb ze bijvoorbeeld liever niet in en op mijn bed. Daartoe laat ik ze gewoon niet in de slaapkamer. Kun je dat met je keuken doen, of heeft die geen deur ?

Zet er plantjes met kattenkruid of citroengras neer.. daar hebben ze een hekel aan.... En tot ze het door hebben ze steeds met de plantenspuit nat spuiten en de spuit duidelijk zichtbaar op de aanrecht zetten.. een beetje kat heeft een hekel aan nat worden! :-)

ja dat is heel herkenbaar.....ik heb het maar geaccepteerd want als ik niet thuis ben doen ze het ook.Dat maakt het voor de katten dat ze er toch op gaan ,want dan worden ze niet gecorrigeerd.Volgens mij kan je de katten het niet meer afleren.Of je had het al van kleins af aan moeten afleren.Voedsel laat ik niet meer op het aanrecht liggen...En maak elke dag voor ik voedsel ga bereiden het aanrecht goed schoon.

neem stevig karton oid ter grootte van je aanrecht, en beplak dat met plakplastic, plakkant naar boven, en leg dat op je aanrecht. het zal je kat niet bevallen er op te springen. wat ook kan, is je aanrecht vol zetten met lege pet flessen, zodanig dat hij het van de grond niet kan zien. hij zal zich een hoedje schrikken van de omvallende flessen. voor jou is het even onhandig allemaal, maar je kat zal er niet lang over doen het af te leren. succes! Toegevoegd na 1 minuut: zorg daarnaast ook dat er geen eetbare zaken op het aanrecht liggen. die verleidig is echt te groot.

Toch is het me gelukt. Zowel bij de aanrecht als de eettafel. Elke keer als je het ziet een luide afkeuring laten horen. In je handen klappen of hard 'HEE!!!' of "NEE!!!'' roepen. Maar misschien heb ik een extra gehoorzame kat...

Ten eerste weten die katten het ook als je er niet bent, maar ze weten ook dat er dan geen sanctie volgt dus hebben ze er maling aan. Ten tweede weten ze ook dat jij ze heel lief vindt en dat er dus geen doodstraf op staat. Een oplossing heb ik in huis; dat is een poes die al 8 kilo woog toen ik haar kreeg, ze is al 1,5kg afgevallen maar nog steeds te zwaar om er op te springen. Twee; zet een bloemspuit (op straal afstelling) neer dicht bij de deur naar de keuken zodat je hem al in de aanslag hebt als je de keuken betreedt en schiet van zo groot mogelijke afstand. Hoe groter de afstand hoe meer ze het idee hebben dat jij zelf niet voor de straf aanwezig hoeft te zijn. Drie; sommige katten zijn bereid om hun ziel te verkopen voor een speklap of een wijting: dan moet je berusten in je nederlaag.

een beetje peper strooien helpt ook .Maar dan krijg je niet van de foto,s

zet eten een heel stuk van het aanrecht af

Sambal op 't aanrecht misschien? Het hielp wel bij mijn hond toen ze aan de tafelpoten begin te kluiven. Misschien hebben katten er net zo'n hekel aan.

Keihard laten schrikken met heeeel veel lawaai. En veeg ze eraf. (Vegen en dus niet slaan). Katten schrikken daarvan en zullen dit misschien nog een tweede keer doen met jou in de buurt maar daarna echt niet meer hoor :) En het is heus niet zielig. Het is smerig als een kat op het aanrecht komt. Jij bereidt je voedsel daar! Een kat heeft daar niets te zoeken als hij wil klimmen dan gaat ie maar lekker buiten spelen, maar niet op het aanrecht. Voor je visite is het ook ranzig.. Wat zou jij ervan vinden dat je een bord eten krijgt geserveerd vanwaar daarnet nog een kat rond liep om te kijken of er wat te halen valt. Ik hoef geen kattenharen in mijn eten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100