Kun je het gebit van een kat verzorgen dmv vers vlees?

Een collega stelde dat voor... zij bedoelde dan kipfilet e.d. Of moet het dan gelijk iets zijn met botjes, zoals een eendagskuiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebitsverzorging d.m.v. vers vlees? Dat komt een beetje vreemd op mij over. En eendagskuikens met botjes erin, lijkt me helemaal geen goed idee, omdat die botjes in de keel van de kat vast kunnen gaan zitten met alle gevolgen van dien. Het beste is om je kat harde brokken te geven als hoofdvoeding. Hard voedsel is beter voor het gebit dan zacht voedsel, zoals blikvoer. Als tussendoortje kun je je kat van die kauwstrips geven, die zijn ook goed voor het gebit, en te koop in de dierenwinkel. Al is het natuurlijk even afwachten of jouw kat, die dingen leuk vindt en er ook daadwerkelijk op gaat kauwen. Tandenpoetsen is trouwens nog het allerbeste.

Bronnen:
http://www.dierengebit.nl/gebitsverzorging.html
http://www.dierengebit.nl/kat-voeding-en-p...
http://www.petnews.nl/katten/het-gebit-van-je-kat

ja, de kat is een obligate carnivoor. en het gebit is er op gemaakt te knippen en te scheuren. jonge katjes eten meteen vers rauw vlees van nature, maar oudere katten moet je er aan wennen, en dat kan soms een heel proces zijn. je begint het best met zeer fijngesneden vlees, liefst gevarieerd, door het natvoer heen. maarmate het meer geaccepteerd wordt, kan je de hoeveelheid en de grootte van de stukjes vlees gaan verhogen. later kan je rustig overgaan op kippennekjes en dergelijke. kijk eens op de sites van baefplaats en voernatuurlijk. Toegevoegd na 1 minuut: bArfplaats. sorry.

Tuurlijk! Vraag erna in je dierenwinkel! Soms kun je er niet alleen hun gebid mee verschonen maar krijgen ze soms ook frissere adem

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100