Hoe belangerijk is goed hondenvoer?

Goedeavond,

Was laatst in een dierenzaak en daar werd ons aangeraden hondenvoer van €45,- per zak, daar zouden dan allerlei bouwstoffen enz in moeten zitten. Is het echt zo belangrijk om zulk duur voer te kopen of is het niet per sé nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed voer is in principe belangrijk maar volgens mij is niet perse voer dat 10x zo veel kost ook veel en veel beter. Onze honden (in Nederland bedoel ik) lijden het meest aan te dik zijn en te weinig beweging. Dat eerste krijgen ze niet perse van goedkoper voer maar van te veel voer en vooral van al de leuke (peperdure) tussendoortjes, al dan niet speciaal voor de hond. En natuurlijk van te weinig beweging, dus probleem 2 versterkt probleem 1. Heel eenzijdig voeren (altijd hetzelfde smaakje van hetzelfde merk) geeft mogelijk op heel lange termijn tekorten als er echt iets minder van vitamines ed inzit maar zelfs dat vraag ik me af. Ik denk dat, als je matig voert met evt wat goedkoper voer, wel afwisseling aanbrengt in smaken en merken en af en toe wat vlees of een blikje, EN je hond vooral veel beweging ed geeft, hij veel gezonder zal zijn en ogen dan een hond die je dood voert met de duurste brokken die je kunt krijgen.

Goed hondenvoer is belangrijk. Let op dat er geen / niet te veel 'vul'middel in zit. Dat is bij katten bijvoorbeeld graan. Katten eten geen granen, die poepen zij volledig uit. Hoe dit precies zit bij honden weet ik niet, maar wel dat elk dier bouwstoffen nodig heeft. De kachel brandt niet zonder kolen en ook mensen die alleen maar rommel eten , snackvoeding , doen hun lichaam geen goed. Daar heb je dus niets aan. Ga naar een goede dierenwinkel en vraag advies. Er zijn verschillende goede merken, maar je kunt ook bij een hondenforum vragen stellen over de verschillen. Krijg je advies van meerdere kanten / mensen die er geen financieel voordeel bij hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100