Zijn mijn guppy's zwanger?

Ik heb twee vrouwtjes en één mannetje, maar de vrouwtjes zijn al aardig dik en hebben een zwarte vlek. Als ze zwanger zijn hoelang dan? En moet ik ze al in een kweekbakje doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt dit ook goed van bovenaf zien of ze dik genoeg is om zwanger te zijn,maar de kans is wel groot met een mannetje erbij. Zodra je ziet dat ze onrustig wordt kun je haar in een kweekbakje doen,maar hou in de gaten dat ze zelf de kleintjes niet op eet. Meestal gaan ze heel snel van boven naar beneden heen en weer zwabberend met hun staart/lichaam als ze moet bevallen.

Wanneer je een mannetjes guppy erbij hebt zitten, dan is de kans groot dat het vrouwtje jongen krijgt. Je kan dit heel zien door het goed te observeren. Een vrouwtje die zwanger is, krijgt een dikkere buik. Ze ademt soms wat sneller dan normaal. Ze probeert indien ze wat langer met een dikke buik zwemt plekjes in je bak te zoeken waar ze rust krijgt. Ze zonder zich wat meer af van de andere guppies. Vaak hang ze dan onder een plantje of in een schuilplekje. Ze heeft op dat moment veel rust nodig. Als je weinig schuilplaatsen hebt kan je een drink kopje op de zijkant op bodem plaatsen, daar kan ze dan inkruipen. http://www.visaquarium.nl/a/Guppies-zijn-levendbarenden Of jouw guppy zwanger is, dat kan ik niet goed zien aan de foto. Beter is naar haar gedrag kijken. Soms komt het ook wel eens voor dat een guppy een dikke buik krijgt maar dat het niet zwanger is. Het is dan een ziekte waarbij de buik opzwelt. Dat kan komen door slecht vervuild water. Voor algemene informatie over het guppy: http://www.visaquarium.nl/vis/Poecilia-reticulata

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100