Kán je een kitten van 10 weken, die al 3 weken ''uit huis'' is, terugplaatsen bij de moeder? Zo ja, waarom wel? Zo nee, waarom niet? (zie uitleg)?

LEES:

Ik vraag niet naar een mening over leeftijd, gedrag, mijn leven en dergelijke. Ik vraag enkel en alleen de mening en (liefste) feiten over OF het kan, en zo ja, waarom wel? En zo nee, waarom niet?

Wat zijn de gevolgen, voordelen, nadelen en dergelijke.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk niet dat er een terugplaatsing zal plaatsvinden maar ze zullen wel bij elkaar kunnen denk ik maar moeder kind is anders het valt wel te proberen denk ik maar bedenk dat de kitten misschien niet meer zal drinken en waarschijnlijk heeft de moeder geen melk meer ?

Je zal ze zeker weer bij elkaar kunnen plaatsen. Maar ik denk niet dat het een moeder-kindrelatie gaat worden. Sowieso is het de natuurlijke gang van zaken dat de moeder op een bepaalde leeftijds de kittens (als'kinderen') van zich af gaat stoten. Dit gaat geleidelijk en meestal zonder ruzie oid.

ja, dit kan en is wenselijk. uit onderzoek is gebleken dat kittens die een half jaar gescheiden zijn geweest van moeder en nestgenootjes, vriendschappelijker gedrag tegenover hun vertonen dan tegenover andere katten. helaas heeft je katje het grootste deel van de tweede socialisatiefase, waarin hij leert wat grenzen zijn en ze te respecteren, gemist, maar hij kan er nog een staartje van meepikken. geef het kitten wel het voer mee waar hij aan gewend is geraakt, zodat hij niet weer hoeft te switchen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100