wat moet je doen als je baby poesjes hebt die geen mama meer hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die moet je zelf met de fles voeden. Altijd de dierenarts raadplegen!

Ik kan je vertellen vanuit lange ervaringen met ook weeskittens grootbrengen, maar in feite kan je ook kijken op deze 2 sites, kopiëren van bv Word, geheels wat bruikbaar is samenvoegen en printen! Doe er leeg velletje bij(met nietje) en hou daarop alle voedingen bij en de gewichten elke dag ;) En zorg dat je heel zeker weet dat je niet door alle wekkers heen slaapt (ik had en heb er 7 hier :) http://www.kattenplaza.nl/weeskitten_grootbrengen http://www.zwerfkat.com/index.php?DocID=40 Zelf had ik hier KMR meestal, maar ook lammetjesmelk voldeed prima en is goedkoper. Bereid je voor op minimaal 3 weken met vrijwel geen slaap, engelengeduld, maar met TLC (Tender, Love & Care) zul je vast een mooi doel bereiken! Ps ipv ze de fles geven zoals op de plaatjes, is ook goed natuurlijk, maar ik had voor de voeding hier een oude knuffelbeest met lange slappe armen gevonden, bond het flesje klem in de armen, tissues eronder, speentje naar beneden en knuffelbeestje half aflopend op bed gelegd. Weeskittens vonden dit super! Ze "melken" immers en daar is dan "net echt" alle ruimte voor tijdens drinken :) (Als ik foto vind zal ik deze later hier even neerzetten) Bij elke twijfel of alles wel goed gaat, bel even je dierenarts (assistente); ze zijn die eerste 3-4 weken zo kwetsbaar! Ook heel belangrijk is letten of ze vlooien hebben, en direct behandelen met apart middelen voor deze zo jonge katjes! En............zorg aub dat je zodra ze rond de 8 weken zijn en ze naar andere baasjes kunnen, dat je ZEKER bent dat deze de kittens tijdig laten castreren zo rond de 6 maanden! Hoe lief, vertederend ze ook zijn: er zijn al VEEL te veel katten "ergens moet je nog meer dierenleed zien te voorkomen en kan enkel via geboortebeperking regelen" ;) Sterkte als pleegmoeder en succes!

de vraag zoals jij hem stelt is moeilijk te beantwoorden. gaat het om kittens jonger dan 4 weken, die nog geflest moeten worden, en geholpen met het zich ontlasten? dan zou ik eerst proberen via de dierenbescherming of het asiel een pleegmoeder te vinden. zijn de kittens wat ouder, dan zou je zelf de verzorging ter hand kunnen nemen. voor nu geef ik je een link naar een site met erg veel info. succes!

Bronnen:
http://www.oocities.org/turbo502002/

Hebben de kittens al biestmelk gehad ( de moedermelk)? als dat zo is dan kan je ze met de fles geven anders moet je een dierenarts raadplegen als je ze de fles geeft moet dat wel om de 4 uur gedaan worden je moet ze ook zeker warm houden .

Hoe oud zijn de poesjes? 6 weken moeten ze minstens bij de moeder blijven om opgevoed te worden, als ze nog geen 6 weken zijn voer ze dan gewoon met de fles!

In dat geval kan je best eerst naar de dierenarts gaan met die baby poesjes. Hij/zij zal je raad geven wat te doen. Op de website van kittenopvang kan je ook raad vragen wat je het beste kan doen: http://www.kittenopvang.nl/kittens.htm Je kan de poesjes zelf flesjes geven als het niet anders kan, maar het beste is toch een pleegpoes, dus informeer eerst bij een asiel in de buurt, of er geen moederpoezen zijn. Hieronder lees je hoe je zelf kittens de fles kan geven: http://www.kittenopvang.nl/flessen.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100