Hoe kun je ervoor zorgen dat een poes niet meer door het hele huis zijn behoeftes doet?

Het gaat om een poes die in een appartement zit en niet naar buiten kan, kattenbak heeft ze maar toch urineert en poept ze door het hele huis. Tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een kat op ongewenste plekken poept of plast is dat in de meeste gevallen een vorm van protest met de situatie. Meestal is de kat niet tevreden met zijn leefomgeving. Te klein of geen plekken om zich terug te trekken of overzicht te hebben over de ruimte. En soms is het gewoon een vieze kattenbak. Maar ik zou vooral eens kijken of je de ruimte niet katvriendelijker kan maken. Misschien naar buiten op een balkon? Eventueel hoekjes creëren of een kast waar de kat op kan. Misschien zijn er nog andere dieren (katten / honden) of kinderen in huis waar de kat bang van is? Wij hebben ook een tijd een kat gehad die we boven in de slaapkamer hielden omdat hij anders door onze andere kat in elkaar gemept werd. Maar die kat ging uiteindelijk ook op bed poepen uit protest. Hij liet zich nog liever in elkaar meppen dan dat hij in die kleine ruimte moest leven. Want daarna poepte hij weer gewoon op de bak.

Poezen Pamper!

Der goed in de gaten houden en zodra je ziet dat ze wat moet doen op de bak zetten en der op leuke en normale toon zeggen dat ze het goed doet en als het toch fout gaat niet straffen en eventueel de bak op een andere plek zetten waar het rustig is en de reden dat ze mischien niet op de bak wil kan ook aan het soort grid liggen je kan dan een andere proberen het liefst een klontvormend en der behoefte er optijdt uitscheppen en dan op ten duur moet het goed komen succes

Katten zijn heel kieskeurig. De kattenbak(ken) moeten vaak verschoond worden. Elke dag poep verwijderen en minimaal 2 x per week schoon strooisel. Dat heeft tenminste bij mijn kat wel geholpen.

Misschien een extra kattenbak bij ons hielp het (:

als een kat onzindelijk is, dan is de oorzaak in 95% van de gevallen van medische aard. uiteraard is dus de eerste gang naar de dierenarts. voordat een medische oorzaak is uitgesloten is het zinloos te praten over gedragstherapie of het aanpassen van de omgeving.

valleriaan drupjes in de kattenbak doen. Valleriaan zijn drupjes waar katten gek op zijn tis vergelijkbaar met katnip. Je kunt valeriaan drupjes gewoon bij de drogist kopen. Daar doe je een paar drupjes van in de kattenbak en dan maak je de kattenbak weer interesant.

Bronnen:
eigen ervaring ooit een keer gelezen op een forum

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100