Mijn kat heeft witte spikkeltjes in zijn vacht wat betekent dit?

Als ik mijn kat borstel vind ik altijd wel kleine witte spikkeltjes in zijn vacht moet ik hiermee naar de dierenarts of kan ik het zelf oplossen? Ik maak me een beetje zorgen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan het niet zijn dat je kat gewoon last heeft van schilfertjes? Er bestaan in de handel speciale voedingssupplementen of een soort olie die de vacht van binnuit voeden. Hiervan moet je dan afhankelijk van het gewicht van je huisdier elke dag een beetje geven op een lepeltje of onder de voeding. Een shampoo is minder geschikt denk ik, aangezien poeslief vast niet graag in bad gaat.

T kan zijn dat z'n huidje te droog is dan zijn het huidschilfers een theelepeltje olie door z'n eten iedere dag totdat t minder wordt sukses

ook katten kunnen last van roos hebben. het betekent vaak dat de huid niet in topconditie is: te droog, of juist te vettig. je hoeft hier zeker niet mee naar de dierenarts, maar kijk eens kritisch naar de voeding van je kat. supermarktvoer is zeker niet het beste wat je je kat kan geven. daarnaast kan je wat zalmolie aan het voer toevoegen, dat is uitstekend voor huid en vacht van de kat.

Ik lees het tot mijn verbazing nog niet in de antwoorden hierboven, maar de enige keer dat onze kat witte spikkeltjes achterliet als hij ergens had gelegen, was het foute boel, want dat waren vlooieneitjes. Kijk maar eens goed of hij ook zwarte spikkeltjes (vlooienpoepjes) verliest, en let op of hij zich krabt. Niet alle anti-vlooienmiddelen werken zoals ze werken moeten, helaas. Je kunt het zelf oplossen door een ander / beter vlooienmiddel te kopen.

Je kat heeft gewoon roos, dit hoef je niet met olie of zo op te lossen want teveel olie is alles behalve goed, ga bij de dieren speciaal zaak of de dierenarts een shampoo hiervoor halen en was je kat hier 1x per 6 mnd. mee, wij mensen hebben ook last van roos en hebben daar ook shampoo's voor, het zijn geen vlooien eitjes of zo want die zijn bruinig van kleur en alleen met een loep of na met vlooienkam ( stofkam) te vinden. Het rare is dat honden wel gewassen worden en katten niet terwijl een kattevacht ook vies wordt, was je kat 2x per jaar wel goed drogen eventueel met fohn dit doe ik al jaren en mijn katten hebben geen roos of andere onhebbelijkheden, ik heb een witte kat die na verloop grijzig wordt een wasbeurt doet dan wonderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100