Moeten Russische dwerghamsters ook knaag dingen hebben om hun tanden goed te houden? of hun nagels knippen??

Ik heb nu in mijn kooi;

Een goede onder 'belegging'
Buizen
Een boven plato (met de buizen kom je daarheen)
Voederbak
drinkfles
houten speeltje
Dicht Rad
en een loopbal(buiten het kooitje)
alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

het zijn hamsters dus die tanden groeien best snel dus kan het wel handig zijn iets om op te knagen. nagels moet je altijd knippen, jijm@ moet je nagels toch ook knippen? alleen hun minder vaak Toegevoegd na 40 seconden: oeps typ fout

Die loopbal is eigelijk niet zo fijn voor een hamster. Wij hebben ook een russische dwerghamster, en zij heeft ook een knaagstick :) en voor de "tandjes" en omdat ze het gewoon lekker vind. Ze doet nu alleen de winterslaap. Maar in de meeste hamstervoer heb je ook dingetjes waarvan de tandjes een beetje slijten :)

Houten speelgoed is al heel goed voor de nageltjes en tandjes en houten knaagstokjes zijn prima. Knaagstenen daarentegen niet. In het voer zitten vaak ook al harde stukjes die goed zijn voor de tandjes en mijn hamster kreeg ook een gedroogde maiskolf die ik in de boerenbond kocht. Teveel mais is niet goed maar mijn hammie was zo voorbeeldig er niet teveel van te eten. Ze vond het een heerlijke bezigheid om los te gaan op die maiskolf. Ze moeten echt moeite doen om een stukje mais te bemachtigen en dat is goed voor de tandjes en de lichaamsbeweging en het gaat verveling tegen. Je hebt een dicht radje, dat is helemaal super alleen de loopbal raad ik net als anderen af. Mocht je toch twijfels krijgen over de lengte van de tandjes of nagels dan kan de dierenarts je misschien geruststellen. Nooit zelf gaan knippen als je er geen ervaring mee hebt en moest het echt nodig zijn, bij de dierenarts kost zoiets niet veel.

ja hun tanden blijven gewoon door groeien ze hebt bij de dierenwinkel een speciale steen waar je hun nagels en tanden aan kunnen slijpen. of naar de dierenarts die knip de nagels en tanden als ze te lang zijn.

Bronnen:
http://www.derussischedwerghamster.nl/Verz...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100