Wat kan er aan de hand zijn met mijn geluidloze katje?

Ik heb een halve main coon kitten van een half jaar oud. Ze heeft een slechte start gehad met langdurige diaree en ernstige oorontsteking. Het vreemde is dat ze ook nooit en te nimmer geluid maakt. Niet op een normale katten-manier in ieder geval. Ze spint niet en miauwen doet ze eigenlijk alleen in de auto. Het is alleen niet echt miauwen maar eerder gekrijs (heel erg schoor en vals).

Kan het zijn dat er iets aan de stembanden mankeert? Of wellicht weet ze gewoon niet hoe het moet. Verder is het de leukste kat ooit die me overal achterna loopt en altijd wil knuffelen. Het lijkt me niet dat ze nog verdere gezondheidsproblemen heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

sowieso is de ene kat veel vocaler ingesteld dan de andere. de een hoor je niet, terwijl de ander de oren van je kop kletst. het mauwen van katten is een overblijfsel uit de kittentijd; volwassen katten mauwen niet naar elkaar. mogelijk ligt de oorzaak in een verstoorde kittentijd, maar evenzogoed kan het toeval zijn. ik had trouwens ooit een kat die wel het bekje opende, maar geluid kwam er niet uit. wat het spinnen betreft; mogelijk hoor je het niet, maar kan je het wel voelen? ook met spinnen is de ene kat veel uitbundiger dan de andere.

De meeste maine coons zijn niet van die grote miauwers. Mijn jongste miauwt ook nooit. Wel laat ze zo nu en dan van die grappige prrrrr geluidjes horen. Maar zelfs dat doet ze pas sinds ze ongeveer een jaar is. De andere 3 praten wel veel maar ook meer met geluidjes als prrrrr, dan door te miauwen. Als je katje in de auto wel schreeuwt denk ik niet dat ze iets aan haar stembanden heeft.

Haar slechte start is wel goed dat je dit erbij vermeldt om zo een gerichter beeld te krijgen van dit gedrag van kitten. Toch lijkt me nu niet dat dit een 'oorzaak' is van haar 'geluidloos' zijn.. Ze is een kruising vanuit de Main Coon. Vanuit eigen ervaring (en ook ik had hier zelf een kruising van) weet ik dat dit bekend is en "raseigen" van de Main Coon! Alle jaren hier heeft ze nooit echt gemiauwd. Ze gaf wel op andere manieren aan wat ze wilde zoals (irritant hihi) aan de kozijnen van (bijna) dichte raam te krabben of erger nog,: met pootjes kabaal maken en "duwen/trekken" tegen die metalen staaf voor de standen, midden in de nacht soms ;) Ook was ze eens spoorloos in huis en als je geen geluiden hoort, is dan lastig om je kat te vinden. Tot in de loop van de nacht mijn logee in andere kamer vreemde geluiden hoorde! Yoppe bleek opgesloten in antiek meidenkastje waarin een voorraadje enveloppen en printpapier in lag. Krabben aan deur en verscheuren papieren was haar manier van "geluiden maken";) Spinnen deed ze ook al niet, maar was wel zeer aanhalig en wilde dolgraag kroelend op je schoot zich op de rug draaien en "buikje laten kriebelen" :) Poezen spinnen overigens niet alleen bij fijne ervaringen, maar kan ook uiting van pijn, onbehagen of flinke stress/angst zijn. Kortom: maak je geen zorgen en blijf lekker genieten van je hele lieve "halve Main Coon kitten"! Ps lijkt ze op die van mij toevallig? (eentje als kitten van ruim 5 maanden , andere toen ze al ruim volwassen was)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100