Kan een cavia in een schuur als er nachtvorst is?

En een heleboel extra stro in zijn hokje! Is dat te koud voor zo'n beestje of moet dat wel kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cavia's kunnen slecht of eigenlijk niet tegen vorst. De oortjes zijn zo dun, dat die bij een paar graden vorst al bevriezen. En dekens, plastic, stro etc geeft van zichzelf geen warmte af, dus dat zal alleen helpen tegen wind. Een cavia voelt zich het prettigst bij 18 graden, in een onverwarmde schuur is zielig.

dat kan wel. zorg er voor dat het hok afgedekt is met een kleed bij erge vorst. dit zorgt voor extra isolatie. tevens wat extra stro, zoals je zelf al aangaf. wat je niet moet doen, is de cavia overdag mee naar binnen nemen. dan wordt de overgang te groot, als hij later weer terug het hok in moet.

Een cavia houd niet van de kou,en waarom in de schuur ? Zijn genoeg plekjes waar je hem kan neerzetten in de winter maar niet in een koude schuur dat gaat niet goed komen.En ook zielig toch !!

Haal dat beestje lekker binnen. Het is geen konijn, die kunnen meer hebben. Ik heb als kind een cavia gehad die niet naar binnen mocht en die is in de winter doodgegaan door kou en vocht! Wat heb je aan het beest als hij in de schuur zit! En wat heb je er voor last van als hij binnen gezellig zit te kwetteren? Zo leuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100