de kippen van iemand die ik ken zijn erg mager. wat kan ik hier aan doen?

de kippen krijgen op dit moment legmeel en gemengd graan te eten.
ook krijgen ze schelpengrit, maar ik heb het idee dat dit soort grit meer voor de kalk is en niet voor het vermalen van voer.

hopelijk kan iemand mij wat meer uitleg geven!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat het goede legkippen zijn, die erg veel van de energie uit het voer gebruiken om hun dagelijkse ei te produceren, vanwege de schaal hebben ze ook veel kalk nodig in het voer, ergo schelpengrit, kauwen moeten ze inderdaad wel met het grit doen. Legkippen zijn sterk gefokt op het zoveel mogelijk energie in de eieren steken en zo weinig mogelijk in het eigen lichaam. Commerciële legkippen zijn meestal een F1, een kruising tussen twee raskippen met een heel voorspelbare genetische uitkomst. Het is een beetje klagen dat marathonlopers of windhonden mager zijn, op zich is daar niets slechts aan, zeker in vergelijking met overgewicht. Ook melkkoeien zijn trouwens mager om dezelfde reden. Hun genen zijn zo uitgeselecteerd dat zoveel mogelijk in de melk gestoken wordt.

Je kan 144 bellen dat is de landelijke meldlijn waar je contact mee opnemen als je dierenmishandeling en/of verwaarlozing vermoed. Die kunnen dan komen checken of het nodig is in te grijpen of een waarschuwing te geven.

Bronnen:
www.144redeendier.nl/

Het voedsel mengen met volle melk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100