Hoe pak ik mijn grasparkiet het beste vast, hoe vang ik haar het beste?

Ze heeft een vies achterste, ik ga proberen dat wat schoon te maken. Maar ze is niet handtam, ik heb haar nog nooit vastgepakt, en ze zit ook nog eens in een huiskamervoliere! En wordt de spanning haar dan niet te veel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het meest eenvoudige is om bij avond alle lichten te doven en even te wachten. In het donker zijn vogels rustig en vliegen ze niet. Je kunt dan, met een netje of met de hand, de vogel zo vastpakken over de rug. Leg haar dan op haar rug in de hand. Als ze met de pootjes naar boven ligt en je houdt haar vast zal ze geen poging doen om te ontsnappen. Je kunt dan met een watje met slaolie of lauw water haar achterste schoonmaken.

het lijkt mij allereerst handig om het beestje een beetje handtam te maken voordat je hem meteen vastpakt. Want het is toch wel zo leuk om hem ook op te kunnen pakken toch ? Zelf heb ik niet echt ervaring met grasparkieten , maar wel wat handige tips op het internet gevonden voor het tam maken ;) dit is de link naar de website: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/28574-de-grasparkiet-het-tam-maken.html heel veel succes ! Toegevoegd na 9 minuten: als dit niet lukt kun je het nog met een handschoen proberen en het vogeltje bij de vleugels vast te houden

het is zaak snel en trefzeker te handelen, zodat je niet achter het beestje hoeft aan te jagen. pak haar met een handdoekje, en doe dat meteen over haar kopje. zo in het donker zal de vogel ontspannen, en kan je haar veilig hanteren.

zijn pootjes moeten op je duim en dan je hand der over heen ik heb zelf grasparkiet maar die is hand tam :)

je volle hand boven op het lijfje en dan tussen duim en wijsvinger de snavel vast houden, vooral de vrouwtjes kunnen gemeen bijten en laten moeilijk los. Je zal hem moeten scheppen met een vangnetje. Er bestaat altijd een kleine kans dat het parkietje een spontane hartstilstand krijgt van de stress.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100