Hoe leer je je hond af met blaffen voor het raam naar mensen en andere dieren die hij voorbij ziet komen?

Mijn hond is 4 jaar oud en sinds ongeveer een jaar begint hij steeds te blaffen voor het raam naar andere dieren en mensen die hij voor bij ziet komen. Als je hem buiten uit laat blaft hij ook heel gemeen naar andere honden. Mijn vraag hoe leer je dit nou op een goeie manier af ? want het word gewoon heel vervelend! Verder is hij gewoon een lieve hond en hij doet het echt alleen voor het raam en aan de riem. Hij is pas nog gecastreerd. Het ras is een yorkshire kruising jack russel.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is dus duidelijk een hond die doet waar hij zin in heeft. Hij mag dan lief zijn, misschien geef je hem te veel ruimte. Als hij naar andere honden blaft en uitvalt op straat, loopt hij dus duidelijk te trekken. Een hond die trekt is niet volgzaam, maar heeft de leiding overgenomen. Alles wat bij honden fout gaat is terug te voeren op rangorde. Je hebt hem bij de eerste keer blaffen voor het raam ook niet duidelijk te kennen gegeven dat je dat niet wilt. Je hoeft dan niet boos te zijn, maar wel duidelijk en vastberaden. Geef hem een vaste plaats in de huiskamer en zorg dat hij daar gaat liggen als jij dat wilt. Niet als strafplaats, maar als rustplaats. Bij een dergelijk karakter mag hij ook niet meer op de bank liggen. Hoe hoger hij ligt, hoe meer noten hij op zijn zang heeft. Ga met hem naar een hondentraining. Daar leer jij waar het mis gaat en kan je met je wekelijkse vragen terecht. Je moet nog een jaar of 8 met deze hond optrekken, dus zorg voor goede begeleiding. Want 8 jaar met een keffer is een bezoeking en dat is niet nodig!

Neem er een stuk of 3-4 bij zodat het een roedeltje wordt. Hebben ze helemaal niet meer in de gaten wat er buiten gebeurd.

Geef hem, wanneer hij dit gedrag vertoont, een schopje/tik in zijn zij. Net voor de achterpoot. Honden doen dit bij elkaar ook als ze elkaar willen corrigeren. Wanneer je hem uitlaat kun je hem afleiden met lekkers. Zorg ervoor dat je hem afleid vóórdat hij gaat reageren op andere honden. Geef hem het lekkers als jullie de andere hond voorbij zijn. Blijf rustig en houd je houding ook rustig. Je hond is een kopie van jezelf, wanneer jij gespannen wordt, wordt de hond dat ook. Het blaffen voor de ramen geeft aan dat de hond het huis en de mensen beschermd, hij neemt hier leiding over. Laat merken dat jullie de baas zijn en dus corrigeer hem zeer consequent met een tik in de zij. Of roep hem bij je als je iemand aan ziet komen. Leid hem dan af met lekkers. Mocht het écht niet lukken, bestaan er blafbanden. Zelf ben ik meer van de trainingsbanden, dan kun je gerichter corrigeren. Vaak zit hier naast een schok, een trilfunctie op, waar ik zeer over te spreken ben. Blijf consequent, let op je houding tegenover je hond, en succes.

Je hond verdedigt zijn territorium,dat is heel normaal.Misschien kun je hem geruststellen als je er bij bent zodat hij in de gaten krijgt datverdediging niet hoeft en dat het toch wel goed komt.

dat is afhankelijk van de reden waarom een hond blaf, en vanuit welke gemoedstoestand. is het omdat hij aangeeft dat het ZIJN gebied is zal je andere signalen aan moeten pakken, want dan voelt de hond zich in de positie staan dat het zijn taak is om de boel in de gaten te houden, ipv dat de baas dit aangeeft. (dominant gedrag is dit, wat beslist niet te verwarren is met een dominant karakter per definitie) het kan ook zijn dat je hond onzeker is. hij weet niet goed hoe hij moet reageren op mensen en dieren, dus hier ligt weer een andere taak. (positieve ervaring op laten doen met vreemden en honden) wat ook een mogelijkheid kan zijn is dat de hond dit gedrag vertoont om zijn energie kwijt te raken (lekker freaken) je zegt dat hij het ook aan de riem doet, dus mij lijkt het dat hij gewoon haantje de voorste is en de lakens uitdeelt. je hebt tenslotte een x-ing van 2 terrier soorten (afmetingen zeggen niets) het gedrag bij het raam is geconditioneerd gedrag (dus kan los gezien worden van de oorzaak al moet je deze deze achterhalen wil je ook de oorzaak aanpakken) voorkom dat de hond spanning opgebouwd (welke spanning dit dan ook mag zijn) en zie hoe de hond dit opbouwen. gaat ie drentelen dan is ie al bezig met het opbouwen dus hier kan je al voorkomen. verder is genoeg beweging belangrijk, het aan het werk zetten van de hond (zowel lichamelijk als psychisch) wil je echt een concreet antwoord: schakel iemand in die er kijk op heeft, op je juiste manier en moment in kan grijpen. let op de standaard dingen (hond niet eerst door de deur, hond bepaald niet wanneer hij gaat spelen en stopt met spelen, maar pas eten als jij dit toestaat, etc) je moet alles aanpakken waardoor de hond zich in deze positie heeft weten te stellen, dus je bent aan signalen voorbij gegaan die de hond wel heeft op gepikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100