Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom kunnen niet alle dieren net zoals de chinchilla's hun haren los laten als ze worden vastgepakt?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Omdat de chincilla speciale ''ik-val-uit'' haarzakjes heeft.
Het komt van nature omdat wanneer de olifant zijn beste chinchilla vriend wilde oppakken het soms pijn deed bij de chinchilla die dus wel los moest laten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Niet alle dieren kunnen dat, omdat elk dier zijn eigen ingebouwde beschermings en afweersystemen hebben. Bij de Chinchilla is het de vacht. Het loslaten van die vacht zou actief gebeuren, door het uitstoten van de inhoud van de haar follikels. Hoe dit anatomisch is voor te stellen is niet geheel duidelijk. Een losse inplant van de haren zou ook een verklaring kunnen zijn temeer daar de kans op het loslaten van de vacht toeneemt naarmate de vacht ouder is.

Andere dieren hebben bijvoorbeeld gif bij zich, of enorme scherpe tanden, een kameleon is daar ook een goed voorbeeld van. Je kunt je dan ook eigenlijk niet afvragen, waarom andere dieren dit niet hebben. Een stinkdier, sproeit vloeistof met een vreselijke geur af, als afweermechanisme. Dit is geheel afgestemd op de natuur, elk dier heeft een "aangepast" beschermingssysteem, dat past bij de leefomgeving.

http://www.chinchillaland.nl/nl/algemeen/omgang.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chinchilla
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding