Zijn er goede (huis)middeltjes om de groene aanslag in een waterfles tegen te gaan?

Misschien een domme vraag... :D.. maar zijn er ook goede (huis)middeltjes om de groene aanslag in een waterfles tegen te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

gooi hem weg, het is een besmettingsbron!

Niet om tegen te gaan, wel tips om het flesje weer schoon te maken. (zie link)

Bronnen:
http://www.huishoudplaza.nl/hhp_article_sh...

Heb ik ook eens gehad. Ik had het niet door, tot mijn vriendin mijn dagelijkse waterfles (toen maakte ik nog treinreizen van twee keer anderhalf uur per dag) onder ogen kreeg. Ze wees mij erop dat er groene dingetjes in ronddreven - je weet wel, van die groene aanslag die op de binnenkant zit, en dan loskomt. Ik heb die fles zonder dat te weten tijdenlang dagelijks gebruikt. Nooit last van gehad. Maar toen toch maar weggegooid, en een nieuwe fles gekocht.

Nachtje laten staan gevuld met schoonmaakazijn. Daarna goed schoonmaken met een flessenrager en wel goed omspoelen natuurlijk! Werkt prima hoor....

De groene aanslag zijn algjes. Die kunnen makkelijker op ruw oppervlakte blijven hechten, dus zorg ook dat je de fles af en toe ontkalkt. Tips om drinkflesjes schoon te maken Algen Doe een eetlepel rijst en heet water in de fles, vervolgens goed schudden zonder tuitje. Anders kan er een rijstkorrel tussen de balletjes in het tuitje blijven zitten en zo het water blokkeren. Ook een gootsteenkettinkje in heet water in de fles goed schudden zou resultaat moeten opleveren. Kalkaanslag Vul de fles met heet water en een scheutje azijn, even laten inwerken en goed schrobben met een flessenborstel. Deze kun je vinden in de dierenwinkel of op de baby afdeling van de supermarkt. Kalkaanslag in het tuitje (tuitje blokkeert of werkt niet meer goed) Leg de tuit in een bakje met pure azijn of heet water met een scheut azijn Bron: http://www.knagers.net/huisvesting.htm Toegevoegd na 2 minuten: Eentueel kan je een donker flesje nemen. Algen groeien niet in het donker. Waarschijnlijk worden deze flesjes niet verkocht omdat je dan niet kan zien of het konijn nog drinkwater heeft. En geen drinkwater is veel schadelijker dan drinkwater met algen.

Enkele tips: Om een drinkflesje van een konijn goed schoon te maken, vul je het met lauw water en een laagje vissenkomsteentjes (handje rijst op schelpenzand werkt ook goed) even goed schudden en alle aanslag is weg. De binnenkant van een drinkflesje van een konijn schoonmaken met een tandenborstel. Of in het drinkflesje gewoon wat zout op de zijkanten erin gieten en dan met een beetje water goed schudden.

Bronnen:
Oma weet raad

af en toe een scheutje chloor erin een nacht laten staan en dan omspoelen. als de fles goed gespoeld is zij de chloorresten eruit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100