Mijn kat vertoond raar gedrag na onweer, hoe komt dit?

Hoii allemaal, zit met een toch wel aparte vraag..
Ik heb een kat die extreem lui is, eet veel, slaapt veel.. Als je hem roept is hij zo bij je, fletst graag, is gelijk de meeste katten héél vies van water.. Maar na vorige week donderdag toen er bij ons een extreem hevige onweer is geweest is hij tijdens en na het onweer raar gedrag gaan vertonen. Op de avond van het onweer is hij achter een deur in een hoekje gaan zitten en is hij gekke geluiden gaan maken ( wat helemaal nog niet raar is ) Daarna is hij gelijk een gek wild door het huis beginnen lopen ( wat hij NOOIT doet, is hij gewoon veel te lui voor.. ) tot dat hij is beginnen krabben aan de achterdeur.. Begreep helemaal niet dat hij naar buiten wou.. Het was nog steeds hevig aan't onweren en we hebben zelfs hagel gehad. Heb hem dan maar naar buiten laten gaan en hield hem eventjes in de gaten. Ons terras stond onder 't water, wel zo'n dikke 10cm hoog. Het deed vies buiten en mijn kat legt zich gewoon neer op het terras?! Toen ik dan toch maar besloot hem niet buiten te laten ondanks hij er zelf naar vroeg liep ik naar hem toe en is hij gaan lopen van mij, dat doet die anders nooit. Heb hem die avond niet meer gezien en toen hij de dag erna binnen kwam was hij gewoon niet meer dezelfde kat. Zit nog steeds wat voor zich uit te staren, reageert niet als je hem roept, zit constant rare geluiden te maken. Ligt uren op dezelfde plek.. Wat is hier precies gebeurd en wat kan ik hier aan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Moet zeker erg verschoten zijn van dit onweer en is in shock...lijkt mij anders eerder een vraag voor een kattenpsycholoog...

het onweer heeft hier niets mee te maken. jouw kat heeft dringend een dierenarts nodig, als het al niet te laat is. bel nu je dierenarts, dan krijg je een bandje waar je terecht kan.

Zijn geest is overgenomen door de duivel haha.. Nee direct op internet opzoek of je er iets mee kan vinden en bel gelijk een dierenarts of kattenpsycholoog! Succes.

Mijn kat is ook bang voor het onweer. m'n kat zoekt dan het hoogste donkere plekje op in huis en gaat zitten, zelfs tot na het onweer. Niet alle katten herstellen even snel. Aangezien het sinds vorige week is, vind ik dit wel aan de lange kant. Heb je wel geprobeerd in die week je kat zobveel mogelijk met rust te laten, maar wel in de buurt te zijn (vinden katten prettig). zolang je kat goed eet, zou ik me geen zorgen maken. je kat is even een trauma aan het verwerken. Je vertelt verder dat je de kat buiten liet, \indanks dat deze vies is van het natte weer. Dit kun je dan ook beter niet doen. In de periode dat je kat bang was, is deze hierdoor nog meer van streek geraakt. Geef je kat eten wat die het lekkerst vind en wacht nog een weekje af en anders even contact opnemen met je dierenarts. Die zal wel zeggen dat je kat geschrokken is enzo...maar het is altijd fijn om dit van meerdere personen te horen. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100