Waarom drinkt mijn kat NIET uit een plastic bakje?

Drinkt alleen uit steen of metalen bakje of uit een bloemenvaas met bloemen.
Zijn eigen plastic bakje blijft hij weigeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

jouw kat is verstandig, want plastic bakjes staan onder verdenking. de wekaminen er in zouden oorzaak kunnen zijn voor impetigo oftewel krentenbaard bij de kat. ik denk dat katten met hun uitstekende neus soms zaken ruiken die wij niet waarnemen, en daarom een bepaald bakje accepteren of weigeren.

Ik denk dat er een plasticluchtje aan dat bakje zit, voor jou misschien niet waarneembaar, voor de kat wel. Maar wat betreft bloemenwater: dat is sowieso véél lekkerder voor een kat dan z'n eigen bakje met water;-)

Omdat het een kat is ;) In alle kattenboekjes staat: zorg voor vers water voor de kat. katten hebben dat niet gelezen want allebei mijn katten lopen hun bakje voorbij en drinken uit de schaal die ik buiten voor de vogels heb staan. dat water schijnt veel lekkerder te zijn, doe je niets aan, als zorgen dat hij wel bij genoeg water kan om te drinken, dus buiten of op een andere plaats, en zorgen dat de bloemvaas niet om kan vallen

Er zitten nog geurtjes in van de producten die ermee in contact zijn geweest. Plastic houdt geur goed vast, een reden om nooit plastic voer- of drinkbakken te nemen. Sommige katten plassen graag op bijv. plastic tassen. Ook dat kan het gevolg zijn van deze geuren.

Bronnen:
Praktijkvoorkattengedrag.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100