Help! Algeneter zit vast in kunstof decoratietonnetje, wat te doen?

Mijn zusje heeft een aquarium met visjes en een algeneter, zo'n groot eng beestje die de wanden schoonmaakt... Nu zit hij ineens vast in een kunstof decoratie tonnetje waar de visjes normaal doorheen zwemmen. Mijn zusje heeft geprobeerd om hem eruit te krijgen maar hij lijkt echt klem te zitten.

Hij heeft nooit naar dit tonnetje getaald eerder... Hij is nu ongeveer 3.5 jaar. We weten ook niet hoe oud zo'n beestje precies word en of hij zich misschien wilde verstoppen omdat hij voelt dat hij doodgaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst moet je nog eens heel eens goed kijken of het visje echt klem zit. Als je het tonnetje niet wilt beschadigen dan moet je het gewoon nog even een paar uur aankijken, misschien zwemt hij er toch nog uit. Als je het niet vertrouwt en het visje wilt redden dan zou ik met een flinke blikschaar voorzichtig (zodat je de vis niet raakt) kunnen proberen het tonnetje stuk te knippen. Liefst in een bak met niet al te koud water om de vis niet te veel stress te bezorgen. Als je zo'n schaar niet hebt kun je ook proberen om het tonnetje op een andere manier (paar tangen, of een hamer) stuk te krijgen. Wat je opmerking over dat verstoppen betreft dat zou goed kunnen, dat weet ik niet, maar ik weet wel dat dat in de natuur heel veel voorkomt. Dieren die voelen dat ze gaan sterven trekken zich dikwijls op een rustig plekje terug. Toegevoegd na 4 minuten: 1e alinea ik moet je zijn Toegevoegd na 54 minuten: Ik heb nog een idee om zeker te weten of het visje echt klem zit. Pak een bak water en haal het tonnetje uit het aquarium. Laat iemand de bak onder de kraan vasthouden en houdt het tonnetje met de vis erin en de staart naar boven, onder de kraan zodat het visje er uit kan spoelen als je de kraan open zet.

Hij is in het tonnetje gekomen en komt er ook wel weer uit. Laat hem maar rustig zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100