Als katten alleen brokken te eten krijgen, krijgen ze dan voldoende voedingsstoffen binnen?

Mijn buren zijn met vakantie en ik zorg voor de katten. Maar ik hoef ze alleen brokken te geven (en water, uiteraard), maar geen blikvoer (vlees).
Krijgen ze zo wel alles binnen wat ze nodig hebben?
Ikkeniewete.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Blikvoer is niet zo goed voor katten. Het bestaat voornamelijk uit water, maar er zit veel te veel zout in. Kattenbrokken is een prima volledig voer. Je doet het dus goed! Geur is heel belangrijk voor katten. Zorg dus dat je de pakken/zakken met brokjes goed luchtdicht afsluit. Dan blijft het langer smakelijk voor de katten!

Ja hoor,maar zelf vind ik dat je dan wel een goed merk moet geven.

Ja hoor, geef mij kat ook tweemaal per dag brokken, en verder niks. Royal Canin. Maar wacht maar op het antwoord van Rieneke, dat is veel uitgebreider dan die van mij.

Ja, brokken zijn voldoende want de brokken hebben een goed samenstelling van de benodigde ingrediënten die een kat nodig heeft. Brokken en water is genoeg voor de katten. Van blikvoer gaan de katten meer stinken qua ontlasting en scheetjes dus gewoon brokken geven.

Ja hoor. Kattenbrokken bevat alle voedingsstoffen voor een kat.

Ja hoor in sommige gevallen is het zelfs beter. Mijn ene kat kan niet tegen vlees (darmproblemen) en mijn kitten lust het zelfs niet.

Katten krijgen alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben als je ze kattenbrokjes geeft. Wat wel heel belangrijk is: zorg voor voldoende water!

Een goed merk kattenbrokken heeft alles wat een kat nodig heeft. Bij een goed merk zal de kat ook minder ontlasting produceren omdat de voedingsstoffen goed opgenomen worden. Je hebt vele soorten brokken (oude /jonge katten, binnen/buiten katten enz) dus je moet wel het soort brok geven wat voor je kat van toepassing is. Blikvoer is helemaal niet nodig en moet je zien als een extraatje, een lekkernij. Veel katten kunnen zelfs niet tegen blikvoer, krijgen ze diaree van. Goed voer: Royal Canin, Liam, Hill's. Zelf ben ik groot voorstander van Royal Canin.

ja hoor ! ze zeggen zelfs dat als je alleen vlees geeft het ongezond is ! :)

Mijn eigen katten krijgen nooit geen blik voer. Altijd alleen brokjes. En ze zijn kern gezond. Uit ervaring weet ik gewoon dat ze wel 3x zo hard gaan stinken als ze te veel blikvoer te eten krijgen ( hun adem en hun poep) Bovendien is het slecht voor t gebit.Ze krijgen er ontzettend veel tandplak van. Brokjes zijn zo uitgebalanceerd dat de kat genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Zelf krijgen mijn katten gewoon het huismerk van de c1000 en dat vinden ze heel erg lekker. En ik kom eigenlijk alleen maar bij de dieren arts voor de inentingen. Verder nooit. Dus Ja......ook alleen met brokken krijgen ze alles binnen wat ze nodig hebben.

Ze krijgen met brokken voldoende voedingsstoffen binnen .Het merk doet er niet toe . Ik heb de analyses van veel soorten naast elkaar gelegd .En er zit op 'n enkel klein detail na , geen verschil in . Dure merken zijn duurder maar NIET beter !

Ja. Brokken bevatten genoeg voedingsstoffen voor een kat om gezond te zijn. Er zit namelijk vlees/vis en groenten in. Paté enzo is eigenlijk een soort 'luxe' bijvoeding. Best grappig trouwens, wij moeten ook de buurkat voeren omdat de buren op vakantie zijn en die krijgt ook alleen brokken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100