Vlooien bestrijding???

Mijn hond heeft vlooien en ik heb er geen verstand van. Ik heb wat dingen opgezocht op het internet, maar ik weet niet wat er allemaal wel en niet tegen werkt.

Ik heb graag een goed advies hoe ik de vlo op mijn hond moet bestrijden en de omgeving.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik ben wanhopig en mijn hond al helemaal.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de hond wassen met vlooienshampoo. goed kammen om vlooien te verwijderen (verdrinken in een bakje met een druppeltje afwasmiddel) mand, auto, huis.. overal waar de hond komt goed stofzuigen (hiermee verwijder je het meeste!) vooral in kleine hoekjes richeltjes, kiertjes etc! je kan en spray gebruiken voor de omgeving (hier zitten nog wat haken en ogen aan) de mand/kleed kan je of heet wassen of in een zak doen en in de vriezer leggen als dit past. het is ook te behandelen met spray. ontvlooi je je hond geef dan gelijk een wormkuur als het weer tijd hiervoor is. vlooien brengen de lintworm over. zelf ontworm en ontvlooi ik mijn dieren tegelijkertijd en preventief. ze hebben nog nooit vlooien gehad of een worminfectie opgelopen. tip. ontwormingstabletten haal ik altijd bij de dierenarts (doodt worm, larf en eitjes) en is een stuk voordeliger dan bij de dierenwinkel/speciaalzaak. succes met je missie!

Je kunt het beste morgen meteen naar een dierenspeciaalzaak gaan en daar advies vragen. Zij weten precies wat je moet doen om je hond en zijn omgeving van de vlooien af te helpen.

Ga morgen naar de dierenwinkel om een product te kopen voor je hond. Zeg wel dat hij inmiddels al vlooien heeft. Verder moet je. je huis helemaal schoonmaken. Je kan ook een spray halen tegen kruipende insecten. Dit bied niet altijd garantie. Gooi in iedergeval zijn slaapkussen weg. of was het als het kan heet.

Vlooien leggen eitjes en bij voorkeur op plekken waar de hond moeilijk bij kan zoals de staart en net erboven. De hele hond kammen met een vlooienkam is een goed begin. De eitjes raken ook in de vloerbedekking of onder plinten dus grondig stofzuigen een tweede. Plinten kan je verder sprayen met een speciale spuitbus, liefst als er niemand, inclusief de hond, thuis is. Morgen naar de dierenwinkel voor spray, shampoo of wat ze verder aanraden. Sterkte!

Allereerst zou ik er met een vlooienkam doorheen gaan, en hem/haar met een vlooien shampoo wassen. Pippetjes zou ik niet aan beginnen, dit is puur gif[Anders zou het de vlooien niet doden] wat in de bloedbaan terecht komt uiteindelijk! Als je met de vlooienkam geen vlooien vind moet je even kijken of je hond geen hotspot heeft. Is zijn huid droog en geïrriteerd? Dan kan je gaan denken in de richting van een allergie. Na het kammen en de shampoo is je hond eigenlijk vlooienvrij. Je kan, als je hond het lust, 1 teentje knoflook per week geven. Anders kan je je hond schaapsvet met knoflook geven, te vinden in je dierenspeciaalzaak! Schaapsvet is enorm goed voor de vacht, en laat het glimmen. Door de knoflook zal je hond minder aantrekkelijk zijn voor vlooien en teken. Mijn hond krijgt nooit kuren, en heeft geen vlooien, teken of wormen. We laten de ontlasting controleren wanneer we weer zouden "moeten" ontwormen. We gaan vaak met de vlooienkam er doorheen, maar we vinden geen vlooien of teken. Als je nog een lekker recept nodig hebt voor je hond: -2 sneetjes wit brood -1 ei -1 blikje tonijn mét olie -2 teentjes knoflook -Je kan er nog restjes in doen van bijvoorbeeld kaas, groenten, of iets anders wat goed is voor je hond ;-) Dat in een kom doen en met een staafmixer(je kan ook een blender gebruiken) fijn malen totdat het een brij is. Het moet een soort deeg worden, als het niet vast genoeg is doe je er nog een sneetje brood bij, is het te vast dan doe je er nog een ei bij. Wanneer je dat dus hebt pak je het uit de kom/blender en begin je het te kneden. Maak een 1cm dikke "plaat" van dat deeg op een stuk bakpapier en doe het in de oven op een lage temparatuur(150 graden). Zo lang tot de binnenkant gaar is. Zie je dat de buitenkant te donker wordt? Dan moet de temparatuur omlaag. Prik er met een prikkertje in om te kijken of de binnenkant gaar is. Als dat het geval is kan hij eruit. Laat hem afkoelen, en je zal zien dat je hond ervan gaat smullen! Je kan het in fijne blokjes snijden om te belonen.

Bij de dierenwinkel, bolfo gold en een spuitbus voor het huis halen. Pippetje op de hond, huis onder sprayen. En dan lekker een dag je weg gaan met hond. Daarna huis goed luchten en stofzuigen. En dan dagelijk hond kammen en de vlooien in een bakje met afwas middel verdrinken. Op deze manier zijn mijn beesten binnen een week vlo vrij...

Je kunt bij de dierenarts goeie pipetten halen hier tegen. Er zijn pipetten voor katten die 3 in 1 zijn,dus voor vlooien,teken en wormen,maar ik denk dat je deze ook voor honden hebt. Lange tijd gelden verkocht de dierenarts Aerosol spray voor in huis,dit was heel goed spul,maar wordt niet meer verkocht,dus er zal wel een ander middel zijn die je dierenarts misschien heeft en anders de dierenwinkel.

CatanDog's - Hét anti-vlooien en anti-teken middel Naast de anti-vlooien werking werkt de CatanDog’s penning ook als anti-teken middel. Het voorkomt vlooien of een teek bij uw hond of kat, maar het middel heeft nog meer voordelen ten opzichte van andere anti-vlooien en anti-teken middelen, zoals een tekenband of vlooienband. De 10 voordelen van CatanDog’s: 1.CatanDog's is een unieke vinding, die er voor zorgt dat uw hond en kat twee jaar beschermd is tegen vlooien en teken. 2.CatanDog's voorkomt en verdrijft vlooien en teken. 3.Het werkt doeltreffend bij honden en katten van alle leeftijden, gewicht, grootte en tevens bij zieke, herstellende en zwangere honden en katten. 4.Het is waterbestendig. 5.Het is niet giftig en bevat geen chemische bestanddelen. 6.Het is niet nodig uw handen na aanraking te wassen of uw kinderen te verbieden met hun huisdier te spelen. 7.Het ruikt niet. 8.Het is absoluut niet gevaarlijk en heeft geen bijwerkingen. 9.Niet goed, geld terug! 10.Dus geen risico !!!!!!

Bronnen:
http://www.catandogs.nl/anti-vlooien-product.html

Je moet allereerst nu de vlooien bestrijden, en je moet voorkomen dat je hond opnieuw vlooien krijgt. Dat is op zich niet zo moeilijk, maar omdat je nu al te laat bent met bestrijden, is het even wat meer werk: Haal bij je dierenarts een antivlooienmiddel voor je hond. Dat moet je regelmatig geven, anders krijg je dit soort ellende. De dierenarts weet precies welk middel werkt, want sommige middelen werken inderdaad niet goed meer. Als de plaag al gevorderd is (zo klinkt het wel), heeft je hond ook eitjes verspreid en als je hond straks niet 'eetbaar' meer is voor de vlooien, zullen de beestjes die uitkomen op zoek gaan naar ander bloed: dat van jou. Meestal prikken ze dan maar één keer omdat mensenbloed blijkbaar niet zo lekker is voor een dierenvlo, maar intussen word jij gek van de jeuk. Dan zul je moeten zorgen dat je je hele huis sprayt, vooral ook de donkere hoekjes - beaphar tapijtspray werkt goed (sprayen, kamer dicht, daarna de kamer goed luchten, na een week of twee herhalen). Eerst goed stofzuigen is verstandig, en na het sprayen herhalen - na het stofzuigen de stofzuigerzak verwisselen, in een vuilniszak doen, dichtknopen en in de kliko gooien. Daarna zouden zowel jij als je hond geen last meer moeten hebben. Maar ga wel door met het geven van antivlooienmiddel aan je hond, anders kan dit weer gebeuren, en dat is gewoon heel vervelend.

Als je niet een enorme vlooienplaag hebt in huis, is het behandelen van je hond met een goede vlooienpipet voldoende. Veel mensen weten namelijk niet dat middelen zoals Advantage ook in de (huis)omgeving werken. Het middel verspreidt zich in huis via de huidschilfers die de hond verliest. Dat klinkt vies, maar mens en dier verliezen dagelijks duizenden huidschilfers. Belangrijk is om na het opbrengen van de pipet 48 uur niet te stofzuigen en de hond 48 uur niet te laten zwemmen of te wassen. Herhaal de pipet elke 4 weken. Heb je echt een vlooienplaag in huis, dan zijn pas alle overige maatregelen zoals in eerder gegeven antwoorden nodig.

Over hoe je je hond moet behandelen lees ik allerlei tips, maar hoe zit het met je omgeving? Ik ben opgegroeid met honden, katten en meer. Vloerbedekking is belangrijk: in een houten/parket/laminaat/kurk/grind (zonder toplaag)/tapijt enz vloer kun je hele plagen van vlooien krijgen. Zelf hebben we plavuizen vloeren. Alle troep die je hond maakt is zo weggedweild en vlooien hebben geen kans op zo'n vloer. Het blijft natuurlijk niet bij je vloer, ook bijvoorbeeld je bankstel moet/kun je er op aanpassen. Wij hebben altijd dieren gehad, maar vlooien hebben ze niet. Inderdaad goed behandelen met de middelen die er in de markt zijn, maar zeker je eigen huis niet vergeten, anders zou je daar een vlooienplaag kunnen krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100