Wat kan ik doen tegen een kat die mijn kat iedere keer aanvalt?

Mijn kat word bijna elke dag aangevallen door een kater die hier rond zwerft. Ik weet niet van wie die is, maar mijn kat heeft al aardig wat verwondingen opgelopen. Er zijn meerdere mensen die klachten hebben over deze kat. Wat kan ik hier tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat is vrijwel zeker een ongecastreerde kater. ik zou hier echt aktie ondernemen, want deze katten kunnen gemeen vechten. onderschat ook het risico op kattenaids niet, door de verwondingen. verder moet dit jouw kat enorm veel stress geven. ik zou de kat vangen, al dan niet met een vangkooi, en als zwerver op laten halen door de dierenambu of dierenbescherming, of hem zelf als zwerver naar het asiel brengen. eenmaal gecastreerd heeft deze kater een grotere kans op een prettig en lang leven.

Als hij in de buurt is water op hem sproeien. d.m.v. een water pistool ofzo.

Ieder dier heeft een territorium, en die kater verdedigt zijn gebied. Het beste is om je kat binnen te houden, zo vervuilt hij ook andermans tuinen niet, haalt geen nesten uit, en verjaagt geen vogels. Anders dan de meeste mensen denken, is de kat een exoot die niet in onze natuur thuishoort. Van honden staan we het ook niet meer toe dat ze overal hun behoefte doen, en willen we ze aan de lijn hebben. Katten zijn net zo vervuilend, nog veel erger vind ik. In huis vind ik katten enig hoor, heb ze zelf ook gehad.

De eigenaar van de die kat opsporen en hem vragen hem te "helpen". of inderdaad die kat wegjagen met water maar ja zie er maar eens altijd bij te zijn. als het een "zwerfkater is kan je hem misschien zelf helpen en houden of afleveren in asiel ?

Peper strooien op de plek waar hij komt daar kunnen katten niet tegen maar als je eigen kat daar ook doorheen gaat is dit geen goed idee

hou een handje klein grind bij de hand en elke keer als hij in de buurt komt gooi je er 1 in zijn richting, bij voorkeur achter de staart. water gooien is ook altijd een optie, maar je kan ook de dierenambulance vragen om een kooi met eten neer te zetten zodat ze hem kunnen vangen. das de goedkoopste en meest prettige optie. moet je natuurlijk wel zorgen dat jou kat er niet in terecht komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100