Houden muizen wel echt van kaas?

Vaak word gezegd dat muizen van kaas houden en je ziet ook vaak in (teken)films. Maar is het eigenlijk wel echt zo?

Alvast bedankt allemaal!! ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, en muis lust geen kaas Ongetwijfeld heeft iedereen wel eens de tekenfilms van Tom en Jerry gezien.Tom lokt dan de muis Jerry met een stuk kaas. Ook wij stoppen in de muizenvallen kaas. Want kaas hoort bij muizen, denkt u.Volgens een onderzoeker van de Universiteit van Manchester is dat niet het geval. Volgens hem houden muizen meer van zoetigheid, dus waar veel suiker in zit. Volgens de onderzoeker haalt de muis zijn neus op voor een stuk kaas. Overigens schiojnen muizen wel dol op pindakaas te zijn!

Bronnen:
www.waarmaarraar.nl/.../Een_muis_lust_geen...

Ze eten het wel, maar ze eten liever granen, zaden, etc. Op een muizenval kun je ook beter een beetje pindakaas dan een stukje echte kaas doen!

Heb ooit gehoord van iemand dat een muis "zijn neus optrekt" voor fabriekskaas. Echter, op een echte rauwemeld kaas (boerenkaas) komt ie wel af

Is ook een kwestie van persoonlijke muizensmaak. Wij hebben eens langdurig een muis in huis gehad, die niet afkwam op kaas, pindakaas, rozijnen, wat ook dat we neerlegden. Uiteindelijk was 'ie zo tam dat ik hem heb kunnen vangen door een bakje over hem heen te zetten. Later hadden we weer een muis die binnen 5 minuten op de kaas afkwam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100