Waarom liggen katten vaak opgerold?

Katten die liggen te slapen of gewoon gaan liggen, gaan vaak opgerold liggen. Ik vraag me eigenlijk al een tijdje af waarom ze dat doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vermoed dat ze het doen als ze zich veilig voelen en echt kunnen slapen, dus als ze niet half-alert liggen te dutten in een houding van waaruit ze direct kunnen opspringen. En zo opgerold is de buik beschermd, dus extra veilig. En wie weet is het erg prettig om je neus in je staart te begraven ;-)

Lekker warm,let maar eens op het slaap gedrag als het warm buiten/binnen is languit zodat er zoveel mogelijk warmte kan ontsnappen.

als je katten in huis hebt, hoef je geen thermometer te kopen. als je kat opgerold gaat liggen, wil dat twee dingen zeggen: je kat is ontspannen, en hij heeft het niet warm. een ontspannen kat die het warm heeft, gaat meer gestrekt liggen.

De kat lag voor de geboorte in foetushouding. Dat voelde veilig. Als de volwassen kat zich ontspannen en veilig voelt neemt hij ook graag de foetushouding aan. Zoals andere antwoorden reeds aangaven heeft het ook met de omgevingstemperatuur te maken. Een kat houdt van warmte, maar indien hij het erg warm krijgt, zal hij uit de foetushouding komen en zich uitstrekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100