Zou de wet veranderd moeten worden, zodat (huis)dieren geen "goederen" meer zijn?

zo ja, je kent een dier eigen waarde toe, wat zijn dan de consequenties voor bijvoorbeeld de varkenshouderij?
varkens zijn intelligente dieren, te vergelijken met honden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan natuurlijk nooit zolang we dieren blijven eten.

Dat zou in Nederland best wel eens kunnen/ mogen komen ja. Veel dieren in Nederland kunnen en zouden een beter bestaan moeten hebben.

De wet moet zeker aangepast worden. Maar zolang het nog ontzettend veel geld zal opleveren en er nog veel belangenverstrengeling zal zijn zullen ze dit voorlopig niet veranderen.

Nee natuurlijk niet, een dier is een goed omdat het verhandelbaar is en je de eigenaar kunt zijn van een dier,weliswaar met een eigen leven en dat leven is net zo waardevol als dat van een mens,maar als dieren geen goed meer zijn omdat ze leven kunnen planten ook geen goed zijn want die leven ook. Wel is het zo dat iedere eigenaar van goederen vanuit zichzelf goed voor zijn goederen zorgt ,en helaas gebeurt het nog wel eens dat er mensen zijn die niet goed voor hun goederen zorgen .

Dan moet je op de PvdD of GL stemmen. Enfin... Ook mensen zijn vaak 'goederen' in de ogen van de beleidsmakers en flitsagenten die daarna zelf even hard of zelfs nog harder scheuren. Alleen blijft 't altijd subjectief: want waar ligt de grens? Een kip? Een vos? Een Rat? Een muis? Een konijn? Een goudvis? Etc. Ik kan je alleen maar adviseren om links te stemmen en om anderen ook daartoe te bewegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100