Ik heb een bejaard, gezond en blij konijn van elf. Wat is volgens jullie een maximale leeftijd voor een konijn?

Toegevoegd na 3 minuten:
En voor een gras/engelse parkiet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zou rond de 15jaar liggen.Mijne is er 10jaar en volgens dierenarts is dat ong.120jaar in mensenlevens..; Toegevoegd na 3 minuten: Grasparkieten kunnen met de juiste voeding en verzorging tussen de 15 en 20 jaar oud worden. De meeste vogels halen deze leeftijd echter niet door wegvliegen, ongelukken bij het rondvliegen, verkeerde voeding of verzorging en andere oorzaken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Grasparkiet

Wij hebben een konijn gehad die werd 15! 10-12 is hoe oud ze gemiddeld worden, maar er zijn altijd uitzonderingen.

de meeste konijnen halen de de 12 niet. mijn ouders hadden een konijn van 17. vroeger stierven ze met gemiddeld 9 jaar. maar alles word ouders mens en dier.

Die van mijn buren werd 13 maar gemmiddeld 10-15 !

Mijn ene konijn is na 5 jaar overleden aan een tumor, mijn andere is toen hij 17 was aan ouderdom overleden. dat maakt het gemiddelde: 11.5

Wat een oudje zeg! :P Ons konijn is 9. Het ligt eraan wat voor een ras het is de meeste konijnen worden 10 jaar. Maar als je ze goed verzorgt kan het lopen tot de 15 jaartjes! Het oudste konijn is namelijk 24 jaar geworden.

Het oudst geregistreerde konijn in Guiness Book of Records was 16 jaar oud. Grasparkieten worden gemiddeld 15 à 20 jaar, maar de oudst geregistreerde grasparkiet werd 29.

Mijn konijn heb ik half maart laten inslapen. Hij is 12 geworden en was helemaal op.

Een gewone grasparkiet wordt ongeveer 8 jaar oud. De Engelse grasparkiet, die een stuk groter is, kan wel 20 jaar of ouder worden. Konijnen zal afhankelijk zijn van de soort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100