Waarom krabt mijn kat eerst een aantal keer over de vloer voordat hij gaat eten en met zijn pootje langs de drinkbak voor het drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kat geeft de intentie aan het eten en drinken het liefst te willen begraven. dat kan betekenen dat hij de smaak niet echt waardeert, of dat de bakjes op een ongewenste plaats staan (te druk, te dicht bij elkaar, te dicht bij de kattenbak?).

Heeft hij/zij daar ooit geplast? Of een andere kat? De onze doet het namelijk ook op plaatsen waar het eerder wel eens geplast heeft...

Katten zetten hun geur uit op meerdere manieren en 1 daarvan is deze manier. Ze hebben geurklieren tussen hun kussentjes op de pootjes en gaan dan krabben op de vloer en op deze manier laten ze zien dat het hun eet plek is, dit is merendeels hun instinct.

Als kitten moet het 'klauwen' tegen de tepel van zijn/haar moeder om de melkproductie te stimuleren, om vervolgens lekker te kunnen drinken. Al drinkend aan de tepel blijven ze dit ook doen ('klauwen'). Het kan zijn dat jouw kat dat nog steeds doet vlak voordat hij/zij gaat eten.

Katten zetten hiermee hun geurspoor af, maar tevens betekend het dat ze zich thuis voelen of er mee willen zeggen 'Dit is is van mij!'

Om hun territorium af te bakenen. Hiermee laten ze zien dat het van heb is, en merken ze het met hun geur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100