Waarom willen katten altijd overal inzitten?

In tassen, dozen, kleding, noem maar op... Heel irritant :p

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn van oorsprong "roofdieren" . En omdat ze in tegenstelling tot 'n hond , het niet van hun loopsnelheid moeten hebben , verstopten ze zich. Zij kunnen nooit iets vangen als ze midden in 'n open plek zitten . Dat oerinstinct zit er nog steeds in . De mens doet ook nog dingen uit de "oertijd" .

volgens mij gewoon pure nieuwsgierigheid.

Een kat is een nachtdier, dat overdag van oorsprong een donkere en onopvallende plek kiest om te slapen: een donkere en kleine ruimte om zich in te verstoppen. Het voelt er zich veilig en waant zich onbespied. Daarom is een doos, tas, kleding zo lekker om in of onder te liggen.

Daar voelen ze zich ook veilig enzo. beschermd denk ik.

Misschien vinden ze het gewoon leuk om je te plagen:D hihi nee hoor. Volgens mij is het zo dat katten het fijn vinden om in een beschut plekje zich te verstoppen en om van uit daar de ruimte buiten het plekje te bekijken zonder opgemerkt te worden. Nieuwsgierig kijken ze dan om zich heen en worden er soms behoorlijk speels van als er ook maar iets beweegt of geluid maakt (dat heeft mijn kat tenminste) Of ze zijn gewoon nieuwsgierig naar wat er verstopt is in de doos of tas. xx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100