Onze hond sloopt!

We hebben een labrador van ruim 1,5 jaar. Hij is echt ontzettend lief voor ons en de kinderen maar hij heeft 1 nadeel: hij sloopt veel. Een kussen of kleed om op te liggen hoeven we hem niet te geven want hij sloopt het. Ook het speelgoed van mijn dochter moet het ontgelden. We hebben al geprobeerd hem af te leiden met speelgoed, een bod en hem uitputten (zodat hij geen energie heeft om te slopen) maar niks helpt! Heeft iemand tips? Hij doet het denk ik niet uit protest omdat hij alleen moet blijven want hij is samen met onze andere hond en hij sloopt ook als we erbij zijn als hij daar de kans voor krijgt! Help!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is moeilijk om 1,2,3 een oplossing voor te vinden omdat je zou moeten kijken wat de oorzaak van het probleem is. een hond die alleen zit, ook met een andere hond! kan wel degelijk verlatingsangst hebben. dit is vaak een oorzaak om te gaan slopen. jullie hond doet het ook als je erbij bent dus deze optie valt af. het kan ook opwinding/frustratie zijn (energie die de hond kwijt moet, hierbij helpt uitputten niet) de hond kan ook gewoon doen waar hij zin in heeft. hij doet het ook waar jullie bij zijn, dus respecteren dat niet hij maar jullie de baas zijn zal dus een aanknopingspunt kunnen zijn. ik weet niet of dit probleem al van jongs af aan speelt (honden knagen overal aan als ze de wereld verkennen en gaan wisselen, grijp je niet op tijd in gaat het een gewoonte worden!) als het van de laatste tijd is, of is verergert moet er daar een aanwijzing te vinden zijn voor het gedrag. is de hond verder wel gehoorzaam of scheelt hier ook wat aan in het algemeen? je kan hem in een bench doen, een trilband om doen, een bekband om doen, of je hele huis in sprayen met anti knabbel spray. laatstgenoemde is niet haalbaar (erg duur en niet prettig als het om kinderspeelgoed gaat) en van de andere oplossing raakt de hond alleen maar meer gefrustreerd. de oorzaak moet dus gezocht worden om een juiste oplossing te vinden. misschien dat je wat meer kan vertellen of wanneer het begonnen is, op welke momenten je hond dit doet (bepaalde situaties of momenten) en wat jullie eraan doen om het af te leren en hoe je ingrijpt op het moment dat de hond aan het slopen gaat?

Hij zit lijkt het (gezien leeftijd) gewoon in de pubertijd, dus hij laat nu een lekkere dosis puberaal gedrag zien, dus nu is het ook de tijd voor je om duidelijke grenzen te stellen van wat wel en van wat juis niet getolereerd wordt! Het klinkt overigens erg bekend die van mij is bijna 2 ;) Kussens en dekens vooral, nu wordt het steeds minder en minder maar af en toe nog zo;n "uitval" momentje :P

Op de markt bestaan halsbanden die kunnen trillen. Als de hond dan iets sloopt druk je op een knopje waardoor de halsband trilt. De hond vindt dit niet fijn. Na een paar keer op de knop te hebben gedrukt weet de hond wanneer hij iets sloopt dat hij een trilling krijgt, waardoor hij vanzelf stopt met slopen! Succes ermee!

heeeel herkenbaar,hier ook hetzelfde ras,nu 3 en half jaar,kreeg toen hij 1 jaar was de gouden tip. Met een spuitje water,op neus richten,niks zeggen,hij liet dan van schrik speeltje vallen of ander ding (boek-plant-kussen,enz ),op het moment dat hij het liet vallen hem zijn eigen speeltje gegeven,ook weer zonder woorden,heeft 2 weken geduurd,daarna was het over. veeeeel succes,het zijn types apart,die labjes,en blijven lang kids,maar ze zijn zo leuk en lief (meestal dan ).

Geef hem de dingen op de foto . Ik heb dat altijd gedaan met veel succes.

Dit gedrag lijkt mij een gezagsprobleem. Hij accepteert niet (of heeft nooit geleerd), dat jij de "roedelleider" bent en dat de spullen die hij sloopt van jullie zijn. En dat hij daar dus vanaf dient te blijven. Om dit op te lossen is best ingewikkeld en lastig om hier kort een oplossing voor te geven. Ik raad je aan hulp te zoeken bij een trainer, die ook aan huis komt. Een tip: kijk eens op tv naar The Dogwhisperer: iedere vrijdag op National Geografic. Cesar Milan bespreekt allerlei gedragsproblemen van honden en de oplossingen daarvan. Jullie probleem is vaak voorkomend. Heel veel succes.

Er zijn een aantal producten die kunnen worden toegepast op huishoudelijke voorwerpen om zo uw hond te ontmoedigen om erop te kauwen. Deze producten hebben een smaak of geur die onaangenaam is voor honden en niet schadelijk voor mensen. Uw dierenarts zal vast meer tips hebben.

Bronnen:
http://www.hillspet.nl/Dog/Adult/Behaviour...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100