Hoe houd ik mijn kat weg van de baan?

Ik heb onlangs een kat gekregen maar ik woon aan een heel drukke baan weet iemand hoe ik hem daar weghoud zonder een hek te zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je geen platte kat wil, zal je hem in jouw situatie toch binnen moeten houden. het zou ideaal zijn als je een ren kan bouwen aan je huis, zodat de kat toch beschermd naar buiten kan. een binnenkat hoeft echt niet ongelukkig te zijn, maar je moet er wel wat meer energie in steken. geef hem een flinke krabpaal om lekker in te klimmen. bevredig z'n jachtdrift door dagelijks intensief met 'm te spelen. extra voordeel is dat je zo jullie band versterkt. laat hem z'n eten eten "vangen" door brokjes te verstoppen. bevredig z'n nieuwsgierigheid door regelmatig iets nieuws aan te bieden. een kartonnen doos, wat veren of hazelaartjes die je buiten vindt, het hoeft niet duur te zijn. als je kat sociaal is naar andere katten, zou je kunnen overwegen er een kat bij te nemen. hoe dan ook, als je niet wil dat je kat aan gort gereden wordt, heb je geen andere keus dan 'm binnen te houden. veel plezier nog met je nieuwe aanwinst!

geen kat nemen, sirieus, die houd je daar echt niet weg hoor, ook niet als er een hek staat, die klimt er zo overheen. Probeer hem binnen te houden, maak er een huiskat van zou ik zeggen, dan is ie over een tijdje bang om naar buiten te gaan. Spreek uit eigen ervaring

Ik denk dat de oplossing heel makkelijk is.... Je houdt je kat binnen en dat is ook veel gezelliger als dat je een buiten of straat kat hebt. En als jij onlangs een kat hebt gekregen, moet je deze eerst binnen houden wel een maand minimaal omdat hij eerst moet wennen aan zijn nieuwe huis. Ik denk dat je niet goed geïnformeerd bent over je nieuwe kat.

Oeps ja, dat is een welhaast onmogelijke opgave: ik zit erg veel op de weg en zie regelmatig (vaak ook in het donker) katten drukke verkeerswegen oversteken. En met een hek zetten ben je er ook niet, katten weten altijd wel weer een "sluiproute" te vinden als ze het in hun hoofd hebben dat ze naar de andere kant van de weg willen. Heel vervelend voor de kat, maar binnen houden is waarschijnlijk de enige echt veilige oplossing.

Door toch een hek neer te zetten. Of gaas te spannen. Of desnoods de deur dicht te houden. Of één van al die andere maatregelen die je kunt nemen om je kat binnen je huis/tuin te houden, welke maatregelen dat zijn hangen af van je precieze woonsituatie. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat je kat de weg niet op kán lopen. Net zoals je bijvoorbeeld je voordeur niet open laat staan als daardoor je peuter onder een auto kan komen, moet je ook maatregelen nemen om je kat veilig te houden. Wat in ieder geval niet werkt, is proberen om de kat zo op te voeden dat hij die drukke weg vermijdt. Je zult het hem dus echt onmogelijk moeten maken om daar te komen.

Je kunt ze niet leren niet de drukke weg op te gaan. Het is wel goed een kat eerst een jaartje goed aan huis te laten binden en dan langzaam naar buiten te laten gaan maar dat voorkomt niet dat de kat gewoon gaat en staat waar hij zin in heeft. Enige mogelijkheid is dat je zorgt dat je tuinomheining voorzien is met schrikdraad of een schuine afzetting op je schutting/omheining plaatsen waar ze niet op kunnen springen.

Een hek houd geen kat ergens weg, de meeste katten zijn echte klauteraars en een hek is dan een geweldige uitdaging (als ze niet gewoon tussen de spijlen door kunnen). Als je aan een drukke weg woont is het gewoon niet verstandig een kat los te laten lopen, vroeg of laat gaat het mis. En dat is voor zowel de kat als voor jou natuurlijk verschrikkelijk. Mijn advies is dus om de kat binnen te houden, misschien heb je een tuintje waar je met dubbeltjesgaas een mooie overdekte kattenplaats van zou kunnen maken? Op sommige balkons kan dit ook... Zo kan hij toch een frisse neus halen en loop hij geen risico's.

Maak een kattenluikje in de tuindeur, zet een gedeelte direct helemaal af aansluitend aan de tuindeur, maak ook een deur in het afgesloten gedeelte, zodat je zelf altijd er door kan, ook met grote spullen. Plaats de kattebak er ook in, geen stank in huis. De kat kan naar buiten als die zelf wil, de buren hebben er geen last van, en U bent van de stank van de kattebak af. Veel succes.

Doe de kat een riempje om. Maar daar een lange lijn aan. Maak die lijn aan een waslijn in je tuin. Voor de kat zal het niet ideaal zijn om alleen maar vastgebonden naar buiten te kunnen, maar beter dan dood gereden te worden.

Als je een kat in eerste instantie veel binnenhoudt, of bijvoorbeeld in een omsloten achtertuin, dan hou je zijn of haar wereld klein. Mijn ervaring is dat als een kat eenmaal gewend is aan zijn kleine wereld, er ook niet veel behoefte is om de wereld daarbuiten te gaan verkennen. Maar ik heb dan ook altijd poezen gehad, misschien dat (ongecastreerde) katers op ontdekkingstocht blijven gaan. Als je kat eenmaal gewend is aan dicht bij huis te blijven, kan je hem of haar bijvoorbeeld alleen via de achterdeur naar buiten en terugjagen als hij of zij toch voor huis komt. Mijn poes liep, toen we waren verhuisd, graag mee naar de bushalte die langs een drukke weg was. Ik heb haar iets van 4 keer teruggejaagd, toen bleef ze thuis. Veel succes!

Uit ervaring weet ik dat een hek sowieso geen nut heeft, de beste oplossing is hem binnenhouden of van de (eventuele) tuin een grote kooi maken met gaas en dergelijke. Katten kun je niet leren ergens niet heen te gaan.

Wat denken jullie van een elektronische omheining? (Ik heb er geen ervaring mee, dus - erop los als het niks is)

Bronnen:
http://www.dierenshop.nl/elektronischeomhe...

De Cat Fence is een onzichtbare omheining die ervoor zorgt dat de kat de tuin niet uit kan zonder dat er daarvoor hele hekwerken of muren geplaatst hoeven worden. Middels een antennedraad die een signaal afgeeft aan de ontvanger aan de halsband van de hond of kat wordt een veilige zone gecreëerd waarbinnen uw huisdier zich vrij kan bewegen. Wanneer hij echter te dicht de grens nadert die hij niet mag overschrijden krijgt hij een waarschuwingssignaal te horen. Gaat hij toch verder dan krijgt hij een correctie die vervelend genoeg is om de lust om verder te lopen te ontnemen. Na een korte opvoeding, 1 à 2 weken, zal uw huisdier hebben geleerd de grens niet meer te overschrijden.

Bronnen:
http://www.dierenshop.nl/elektronischeomhe...

Ik heb helaas een jonge kat verloren aan het autoverkeer en ik woonde toch een paar hele stille straten van de drukke weg af. Helaas, mijn arme poes zwierf verder dan ik dacht en werd dood gevonden. De enige optie, in mijn ogen, is je kat binnenhouden of verhuizen. Of je moet de mogelijkheid hebben een grote buitenren in je tuin te maken. Een huisdier verliezen aan ouderdom is triest, maar kan ik accepteren. Het verlies van mijn kleine meisje van 1,5 aan het verkeer, terwijl ik dacht ver genoeg van de weg te wonen, was pas echt hartverscheurend...

je kunt je voordeur of en andere deur plastic op leggen want katten haten dat of je moet menthol zalf smeren aan de deur dat haten ze ook dan gaan ze echt niet door de deuro

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100