waarom als mij hamster me ziet stopt hij met wat hij doet en als ik een beweging maak(niet naar hem toe )rent ie naar se hol?

het komt niet omdat het een nachtdier is want had net de licht uit gedaan e hij kwam drinken en rondlopen maar zodra die mij zag was hij op zn hoede en bij de kleinste beweging sgiet ie in se hol alsof hij doodsbang is

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet alsof, hij is gewoon doodsbang. Dit is puur instinctief, hij ziet jou als mogelijk gevaar en omdat je bijna 100 keer zo groot en sterk bent zal hij niet snel blijven staan. Bij veel contact wordt dit vanzelf minder..

Volgens mij IS hij ook doodsbang!! Daar is goed wat aan te doen. Wat veelvuldig geholpen heeft is, hem "met een ontbijt op bed " wakker te maken. Als hij ligt te slapen, pel je eerst een zonnebloempitje af en maak je hem voorzichtig wakker. Je biedt hem dan GELIJK het gepelde zonnebloempitje aan. Zo heb ik zelfs bijterige en zeer angstige hamstertjes van hun schrikgedrag afgeholpen. Dit moet je consequent geruime tijd volhouden. De aanhouder wint, dat moet echter niet de hamster zijn!.

Je moet je hamster laten wennen aan je handen en vingers. Hij moet ze gaan associëren met iets fijns/lekkers. Begin met af en toe wat lekkers zoals fruit/ groente/ kattenbrokje/ meelworm/ hamstersnoepje door de tralies te voeren. Pakt hij dit rustig aan, geef het dan met je hand in de kooi aan. Als hij dit goed gewend is, haal je hem er af en toe uit en blijf je lekkere dingetjes geven. Laat hem zijn gangetje gaan en ronddribbelen. Probeer hem niet te dwingen in je handen te blijven. Voer dit alles rustig op. Geef het de tijd en wees geduldig. Het kan weken duren voordat je hamster jou gaat zien als iets fijns, ipv iets waarvan hij bang is. Begint hij goed te wennen, dan kan je rustig met 1 vinger beginnen met aaien. Belonen met lekkere hapjes is HET magische woord. Schiet je hamster al weg voordat je uberhaupt de kans krijgt iets te geven. Ga dan rustig naast het kooitje zitten. Houdt iets lekkers door de tralies en wacht tot hij weer tevoorschijn komt. Ook het aangeven van nestmateriaal zoals hamsterwol kan hij zeer waarderen. Houd een pluk in je handen en je hamster zal het stukje bij beetje eruit trekken, in zijn wangzakken stoppen en er later een heerlijk nestje mee bouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100