Poeze-pootje gekneusd of misschien gebroken? (zie uitleg)

Ik moet tijdelijk op een kat passen van andere mensen.
Hij is een paar dagen zoek geweest (is een buitenkat)
Nu is hij vanochtend weer terug gekomen en loopt mank...zijn linker voorpootje "trekt" hij steeds omhoog.
Hij gaat er maar heel af en toe heel even voorzichtig op staan..ik ga morgen met hem naar de dierenarts hoor, maar heeft iemand een idee of dat pootje gebroken zou kunnen zijn? (het bloedt overigens niet..)

Toegevoegd na 16 uur:
Volgens de dierenarts is hij waarschijnlijk gebeten door een andere kat..hij heeft twee prikjes gekregen, een pijnstiller en antibioticum..en voor 7 dagen pilletjes..(nou nog proberen om die dingen in dat bekje te krijgen)
Maar het kan ook nog door het voer "gestampt" worden..
Wat ben ik blij dat het niet gebroken was...pfffff...wat een zorgen om zo'n beestje..ik zou niet geweten hebben hoe ik dat die mensen had moeten vertellen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk eens of hij niks in zijn pootje heeft zitten. Misschien zit er wat in dus goed tussen de kussentjes kijken.

het klinkt niet of hij een pootje gebroken heeft, dan zou hij die poot namelijk niet gebruiken. wat wel goed mogelijk is, is dat hij een of meerdere tenen gebroken heeft. verder is er van alles mogelijk, van zenuw- tot spierbeschadiging, dus heel goed dat je morgen naar de dierenarts gaat. laat je nog even weten hoe of wat? het beste met de kat!

het is moeilijk te vertellen of het gebroken of gekneust is een dierenarts kan dit alleen vertellen. misschien zit er wel een glassplinter in zijn kussentje,omdat buiten veel dingen liggen zoals glas

Voor de zekerheid: zorg dat hij niet springt, mocht het gebroken zijn dan maakt het dan juist meer kapot. De buren hadden laatst een kat met een gebroken poot en deze heeft een aantal weken in een bench moeten zitten omdat die absoluut niet mocht springen. Als je het hebt doe hem dan maar in een bench, anders een omgekeerde krat met iets zwaars erop, regelmatig er even uit voor de bak en morgenvroeg gelijk naar de dierenarts.

Het zou best kunnen dat er iets in het pootje zit, maar het zou ook een virus kunnen zijn, dat bij jonge katten wel eens voorkomt (mijn poes heeft het ook gehad) het 'limp-cat' syndroom genaamd. Goed dat je morgen naar de dierenarts gaat, na een onderzoek wordt het vaak wel duidelijk wat er aan de hand is. Wel vervelend dat dit precies gebeurt nu jij op moet passen..

het zou ook zomaar kunnen dat de kat gevochten heeft en een pets op zijn poot heeft en nu met (een begin van)een vecht abses rond loopt ik zou even kijken of er ergens een verdikking of wond op de poot te voelen is.Bij buiten katten komt dit nogal eens voor zeker als ze niet geholpen zijn het is opzich niet zo'n ernstige kwaal die je in het eerste stadium vrij makkelijk over het hoofd ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100