hoe laat je een fles van een cavia warm als het buiten vriest?

als het buiten vriest kan het water van een cavia bevriezen en mijn vraag is wat kan je daartegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

je zou wat zout in het water kunnen doen maar dat is heeel slecht voor je cavia en hij krijgt er erge dorst van dus niet doen.Wat je ook kunt doen is er een paar handdoeken omwikkelen en die met stevige tape vastzetten. Maar als het echt hard vriest gewoon een paar keer per dag nieuw water geven.

Je kunt in een winkel waar ze aquaria en onderdelen daarvoor verkopen kleine elektrische verwarmingelementjes kopen en daarmee voorkom je dat het water buiten bevriest.

ik zou er een doek omheen wikkelen zo blijft het warm en er een kruik op leggen tenminste dat doe ik zo.

Wij hebben voor de konijnen 2 flessen. Om de paar uur wisselen we om als het vriest. Zo hebben ze steeds toch water dat ze kunnen drinken. Dat betekent dus ook 's ochtends op tijd op staan, want anders hebben ze dorst.

suiker in het water...dat deed ik ook bij de vogels in het water toen ik een buitenvoliere had... en een cavia hoort nu eigenlijk binnen te zitten...of in een bijkeuken...het is echt te koud voor zo'n beestje...

tegen dat bevroren water doe je echt niks, ik had er aluminiumfolie en een doek omheen, en nog bevroren. Gewoon 4x per dag lauwwarm water geven. Ze hebben het ook door en drinken als er water is gewoon wat meer. Maar iets extra aandacht is wel nodig, niet de hele dag wegblijven. Als ze tochtvrij zitten met veel stro (en iets extra te eten) en NIET alleen, houden ze het makkelijk vol tot bijna -10 (zie mijn opmerking elders). Als ze levendig blijven en naar je toe komen zijn ze nog steeds happy

JE kan een klein slangetje kopen dat licht opwarmt (wel elektra nodig) Die zijn speciaal voor waterflessen voor onder andere vogels en knaagdieren.

Ik weet dat er isoleerhoezen te koop zijn voor drinkflesjes, maar ik heb geen ervaring met hoe goed deze werken. Bubbeltjesplastic (van verpakkingen) kan ook helpen als extra (!) isolatie. Met echt strenge vorst zit er echter niks anders op dan een paar keer per dag het water vervangen. Toegevoegd na 3 minuten: Vergeet trouwens niet überhaupt extra maatregelen te nemen tegen de kou, als je echt geen mogelijkheid hebt ze naar binnen te halen. 's Nachts een kruik in het nachthok en veel, HEEL VEEL hooi geven. Isoleer het gehele hok tegen de kou en tocht.

met 1 à 2 klontjes in het water los je dit euvel wel op, wel in de gaten houden dat het toch niet bevroren raakt. moet wel een doorwinterde cavia worden na deze winter

De slechte oplossing is GLUCOSE in het water doen, dat is beter dan suiker omdat de diertjes dit meteen om kunnen zetten in warmte, dus zeker geen zout en beter ook geen suiker toevoegen. De goede oplossing is de cavia's plaatsen op een plek die 6 graden Celsius of hoger is. Helaas is mijn oorspronkelijke antwoord onterecht bij reactie op de vraag geplaatst. Men is er ten onrechte van uit gegaan dat het een reactie was ofschoon het antwoord ook het nieuwe facet aangaf glucose te gebruiken. Tevens wijn ik er op dat bij het toevoegen van glucose of andere vriespuntdalende stoffen , de temperatuur van het water daarmee (ver) onder nul graden kan komen, de vernikkelde diertjes krijgen dus ook nog eens "vloeibaar" ijs(water) naar binnen. Er zijn maar een beperkt aantal (zoog)dieren in staat beneden nul graden buiten te vertoeven. Verder verwijs ik naar mijn reactie op deze vraag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100