Waar komt het verhaal vandaan dat katten absoluut DAGELIJKS moeten eten ?

...terwijl het toch roofdieren / vleeseters zijn, die in de natuur soms dagenlang niks te eten te pakken kunnen krijgen. En daar gaan ze echt niet dood aan, sterker nog, ze zijn er juist op gebouwd.

Juist de honger zorgt ervoor, dat ze hun prooi met huid en haar verslinden en zo alle voedingsstoffen binnenkrijgen, in plaats van alleen maar 'verwend' de uitgelezen hapjes er uit te kiezen.

Echter, op alle kattensites / fora waar je kijkt, krijg je enge verhalen om je oren van katten die 'doodziek' (of erger) kunnen worden als ze een (half) dagje, laat staan twee, geen eten krijgen.

Waarin verschilt de kat medisch / genetisch op dit gebied met alle andere katachtigen, die uitstekend een dagje of wat zonder eten kunnen en daar zelfs op gebouwd zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is geen verhaal, maar realiteit, zoals iedere dierenarts zal beamen. wat is leververvetting? bij dieren die geen voedsel binnenkrijgen, wordt het lichaamsvet afgebroken om energie te krijgen. bij de kat gaat er iets mis; het afgebroken vet wordt niet gebruikt, maar afgezet op de lever, waar het de leverwerking belemmert. levervevetting is meestal onomkeerbaar. een magere zwerfkat zal minder last hebben van dit fenomeen dan een dikke huispoes, simpelweg omdat de eerste geen of weinig vet ter beschikking heeft. Toegevoegd na 2 uur: http://www.whgdierenartsen.nl/Bibliotheek/tabid/69/ItemID/351/Default.aspx?Word=Leververvetting+bij+de+kat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100